Ontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 74’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 74’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid voor de locatie Herenweg 74 ter inzage liggen.

Plan

Het plan voorziet in het splitsen van het bestaande perceel Herenweg 74 in drie bouwkavels die variëren tussen circa 480 m2 en 850 m2. Voor de woningen geldt een maximale goothoogte van 4 meter en een maximale bouwhoogte van 7 meter. De kavels worden ontsloten vanuit de wijk Vinkeveld. Hiervoor zal de openbare ruimte (plantsoen en parkeerplaatsen) worden heringericht, waarbij het aantal parkeerplaatsen hetzelfde blijft. De inrit aan de Herenweg vervalt. Met dit plan vindt een ruimtelijke kwaliteitsverbetering van dit entreegebied van Noordwijk plaats en wordt voorzien in de noodzakelijke ruimtereservering voor de beoogde nieuwe rotonde Herenweg / Beeklaan.

Het ontwerpbesluit Hogere waarde betreft het (weg)verkeerslawaai van de Herenweg en Beeklaan Parallel Boulevard. Op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) is ten behoeve van de nieuwe woningen akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege het wegverkeer wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft voor de drie beoogde woningen hogere waarden geluid vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 58 dB.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 74’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid liggen met ingang van donderdag 13 juni 2019 tot en met donderdag 18 juli 2019 ter inzage. De stukken zijn in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en het ontwerpbestemmingsplan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPNBHerenweg74-ON01.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage liggen, kan iedereen een zienswijze indienen. De zienswijze kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Herenweg 74”.

Een zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarde moet worden gericht aan: het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden, onder vermelding van "zienswijze hogere grenswaarden geluid Herenweg 74".

Als u een mondelinge zienswijze wilt geven, kunt u contact opnemen met team Ruimtelijke Ontwikkeling, gemeente Noordwijk via T (071) 36 60 000.

Naar boven