Verkeersbesluit, beperking vrachtverkeer, vanuit oostelijke richting op de Havendijk, Beesd

Logo West Betuwe
  • 1.

    Aanleiding

    Door bewoners van de Havendijk is aangegeven dat er regelmatig vrachtwagens vanaf de Marienwaerdt zich klem rijden in de Havendijk en vervolgens niet anders kunnen dan het één richtingsverkeer negeren om verder te komen. Onderzoek ter plaatse wijst uit dat voertuigen tot 7 m geen problemen geven, langere voertuigen wel.

  • 2.

    Motivering

    Om te voorkomen dat voertuigen langer dan 7 m zich klemrijden en noodgedwongen tegen het eenrichtingverkeer van de Havendijk in moeten rijden stellen wij een geslotenverklaring in op de Havendijk vanaf De Els. Op dit punt kunnen lange voertuigen nog keren en veilig hun weg vervolgen. Dit voorkomt onveilige situaties op de Havendijk waar lange voertuigen niet af kunnen slaan naar de zijstraten.

  • 3.

    Juridische grondslag

    Op grond van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 wordt uit oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan dit verkeersbesluit genomen. Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.Op grond van artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van Burgemeester en Wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

    Bevoegdheid tot het nemen van het besluit Op grond van het Mandaatbesluit West Betuwe 2019 van Burgemeester en Wethouders is de adviseur Verkeer en Vervoer bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

  • 4.

    Overleg

    Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Gelderland-Zuid. Hij bracht hierover een positief advies uit.

  • 5.

    Bekendmaking

    Dit besluit wordt op 12 juni 2019 bekendgemaakt in de Staatscourant. Daarnaast wordt een mededeling geplaatst in het Nieuwsblad West Betuwe.

  • 6.

    BESLUIT

    Het college van burgemeester en wethouders besluit om op grond van vorenstaande overwegingen het volgende verkeersbesluit te nemen:

    • Tot het instellen van een gesloten verklaring voor voertuigen langer dan 7 m van de Havendijk te Beesd vanaf De Els (Marienwaerdt) ter hoogte van de Notendijk. Dit door het plaatsen van bord C17-7 (gesloten voor motorvoertuigen en samenstellen van voertuigen die, met inbegrip van de lading, langer zijn dan 7 meter);

    • Dit besluit in werking te laten treden de dag na publicatie in de Staatscourant. 

Bovenstaande conform de bij dit besluit behorende tekening.

Geldermalsen, 4 juni 2019  

namens burgemeester en wethouders van West Betuwe,

S. Timmermans

Adviseur Verkeer & Verkeer

MEDEDELINGEN

In werking treding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking hiervan in de Staatscourant.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant bezwaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet de naam en het adres vermelden van degene die bezwaar maakt, zijn ondertekend en de datum vermelden waarop het is opgesteld. In het bezwaarschrift moet ook worden aangegeven tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt en waarom het bezwaar wordt gemaakt. Door het indienen van het bezwaarschrift wordt dit besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een bezwaarschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bij het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald.

 

Situatie Havendijk

 

Naar boven