Ontwerpwijzigingsplan ‘Bonrepas 15 en 15a, Vlist’

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Bonrepas 15 en 15a, Vlist’ met ingang van woensdag 12 juni 2019 tot en met dinsdag 23 juli 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

 

Ligging en beschrijving van het plan

Het plangebied betreft het perceel aan de Bonrepas 15 en 15a in Vlist. Hier was eerst een veehouderij gevestigd en deze is al diverse jaren beëindigd. Voortzetting van deze agrarische bedrijfsvoering is vanwege schaalvergroting en strengere milieuregeling geen optie meer. De huidige eigenaar wil op locatie blijven wonen. Voor dit initiatief wordt gebruik gemaakt van een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.7.2 uit het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)’. Aan de huidige bestemming ‘agrarisch met waarden’ wordt de functieaanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch met waarden – voormalig agrarisch bedrijf’ toegevoegd. Hierdoor wordt het gewenste gebruik mogelijk gemaakt. Tevens is het pand in het geldende bestemmingsplan voorzien van de aanduiding “karakteristiek”. De bestaande woning wordt gesplitst in twee wooneenheden. Voor dit initiatief wordt gebruik gemaakt van een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 45.2 uit het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)’.

 

Terinzagelegging

Vanaf woensdag 12 juni 2019 tot en met dinsdag 23 juli 2019 ligt het ontwerpwijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Het ontwerpwijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BPW1911BG006-ON01.

 

Zienswijze ontwerpwijzigingsplan

Gedurende de terinzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard, postbus 51, 2820 AB in Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer K. Brandwijk van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, tel.: 14-0182, email: k.brandwijk@krimpenerwaard.nl.

 

Stolwijk, 11 juni 2019.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

namens deze:

De heer O. Bovenkamp

Naar boven