Ontwerpbestemmingsplan Motorcrossterrein De Prikkedam

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 3 juni 2019 hebben besloten om het ontwerpbestemmingsplan Motorcrossterrein De Prikkedam op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor zienswijzen ter inzage te leggen. In dit bestemmingsplan zijn ruimtelijke regels opgenomen voor het motorcrossterrein De Prikkedam aan de Prikkedam 1A in Makkinga.

Ontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpbestemmingsplan Motorcrossterrein De Prikkedam wordt een motorcrossterrein aan de Prikkedam 1A in Makkinga mogelijk gemaakt. Dit plan is opgesteld om een goede ruimtelijke ordening te waarborgen. Uitgangspunten bij het opstellen van het plan waren de bestaande situatie die in overeenstemming is met wet- en regelgeving en het verzoek van Motorcrossvereniging de Prikkedam van 17 april 2017 waarin de vereniging vraagt om aanvullende activiteiten mogelijk te maken.

Op hoofdlijnen worden op grond van het ontwerpbestemmingsplan de volgende activiteiten mogelijk gemaakt op het motorcrossterrein:

  • motorcrosstrainingen op woensdagmiddag en zondagochtend in de dagperiode voor ten hoogste drie aaneengesloten uren per dag;

  • motorcrosswedstrijden op zondag in de dagperiode voor ten hoogste drie zondagen per jaar en negen uren per dag;

  • veldsporten, ondergeschikt aan de motorcrosstrainingen en –wedstrijden, in de dagperiode en avondperiode tot zonsondergang voor ten hoogste twee dagen per week en drie uren per dag en vier geluidarme veldsportevenementen per jaar.

In vergelijking met de bestaande situatie worden aanvullende motorcrosstrainingen en –wedstrijden hiermee niet mogelijk gemaakt.

Om een aanvaardbaar woon- en leefmilieu te waarborgen zijn in het plan grenswaarden voor de geluidbelasting opgenomen. Voor de gemiddelde geluidbelasting is een grenswaarde van ten hoogste 50 dB(A) opgenomen en voor de piekgeluidbelasting een grenswaarde van ten hoogste 70 dB(A).

Milieueffectrapport

Voor het ontwerpbestemmingsplan is een milieueffectrapport opgesteld. In een dergelijk rapport is een omschrijving en beoordeling van de milieueffecten van een plan opgenomen. Het milieueffectrapport is een afzonderlijke bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan en ligt samen met het plan ter inzage.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Motorcrossterrein De Prikkedam heeft als voorontwerp vanaf 17 januari 2019 tot en met 27 februari 2019 ter inzage gelegen voor inspraak. Tegelijkertijd heeft ook het vooroverleg als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening plaatsgevonden. Het resultaat van dit overleg en deze inspraak is opgenomen in de Nota overleg en inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Motorcrossterrein De Prikkedam en Ontwerpmilieueffectrapport Motorcrossterrein De Prikkedam (zie bijlage 2 bij de toelichting van het bestemmingsplan).

U kunt het ontwerpbestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPDePrikkedam-ON01) vanaf 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019 inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer. Op deze website kunt u het bestemmingsplan oproepen door het adres ‘Prikkedam 1A, 8423VC Makkinga’ in te vullen en vervolgens het ontwerpbestemmingsplan van 3 juni 2019 aan te klikken.

Ook kunt u het plan inzien op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het adres van het gemeentehuis is ’t Oost 11 in Oosterwolde.

Zienswijze

In de periode van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kunt u uw zienswijze op het plan zienswijzen kenbaar maken. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken. Het indienen van een zienswijze kan schriftelijke en mondeling.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze moet u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf, postbus 38, 8430 AA Oosterwolde. Neem in uw zienswijze het volgende onderwerp en zaaknummer op:

  • onderwerp: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Motorcrossterrein De Prikkedam;

  • zaaknummer: 0085-AZK-63219.

LET OP: het indienen van uw zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Mondeling

Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt een afspraak maken met de afdeling Mens & Omgeving. U kunt ons telefonisch bereiken op 14 0516 (geen netnummer).

Naar boven