Voorontwerpbestemmingsplan Heesch West en voorontwerpbestemmingsplan Facetplan geluidszone Heesch West

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening en artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Heesch West’ (NL.IMRO.0796.0002439-1201) en het voorontwerpbestemmingsplan ‘Facetplan geluidszone Heesch West’ (NL.IMRO.0796.0002440-1201) met ingang van 11 juni 2019 gedurende negen weken ter inzage liggen.

 

Het plangebied is gelegen tussen 's-Hertogenbosch en Heesch, ten zuiden van de A59 en ten noorden van de Zoggelsestraat. Het plangebied valt zowel binnen het grondgebied van de gemeente Bernheze als dat van 's-Hertogenbosch. De Bosschebaan valt deels binnen het plangebied. Aan de oostzijde is het plangebied globaal begrensd door Achterste Groes/Achterstraat en aan de westzijde door de Weerscheut.

 

Het bedrijventerrein Heesch West biedt ruimte aan in totaal maximaal 80 ha netto uitgeefbare kavels:

50 ha netto uitgeefbare kavels in de 1e fase en 30 ha netto uitgeefbare kavels in de 2e fase door vraaggericht te ontwikkelen. De ontwikkeling kent hoge duurzaamheidsambities, zowel voor de bedrijven die zich in de toekomst kunnen vestigen als voor de ruimtelijke inpassing. De ambitieuze kaders worden beschreven in het Circulair Beeldkwaliteitsplan. Onderdeel van het plan is de realisatie van 3 windturbines, een drijvend zonnepark van 10 hectare en een tijdelijk zonnepark. Op basis van de plannen is in de voorbije periode de Milieu Effect Rapportage (MER), het voorontwerpbestemmingsplan Heesch West en het facetplan betreffende de te borgen geluidszone opgesteld.

Het bestemmingsplan is door de gemeenten gezamenlijk opgesteld binnen de Gemeenschappelijke Regeling Heesch West.

 

Wilt u reageren?

Het voorontwerpbestemmingsplan Heesch West is door de gemeenten gezamenlijk opgesteld maar vervolgens wel gesplitst in twee aparte bestemmingsplannen, omdat de gronden van het plan in de gemeente ’s-Hertogenbosch en de gemeente Bernheze zijn gelegen.

De gronden van het voorontwerpbestemmingsplan Facetplan geluidszone Heesch West liggen binnen de drie gemeenten ’s-Hertogenbosch, Bernheze en Oss. Daarom zijn daar drie aparte bestemmingsplannen voor opgesteld.

 

In de periode dat de voorontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen, kunt u schriftelijk of mondeling hierop reageren. Wilt u reageren op de voorontwerpbestemmingsplannen met bijbehorende stukken en MER?

  • Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar: Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 8485564.

  • Ook is het mogelijk om uw inspraakreactie digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitaleinspraakreactie).

  • Wilt u mondeling een inspraakreactie indienen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer Helming, tel. (073) 615 53 92.

 

De voorontwerpbestemmingsplannen liggen met bijbehorende stukken en MER ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden). De link naar die website en overige informatie is te vinden op de gemeentelijke website onder het kopje ‘Voorontwerpbestemmingsplannen’

https://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/ruimtelijkeplannen/ruimtelijke-plannen-in-procedure.html

Naar boven