Verkeersbesluit verplaatsen bushalte Zernikelaan ter hoogte van Crematoriumlaan

Logo Groningen

Kenmerk: 7476465

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overleg

Conform artikel 24 BABW hebben wij overleg gevoerd met de Politie Eenheid Noord-Nederland, Dienst Regionale Operationele Samenwerking, afdeling Infrastructuur, team Verkeer  over maatregel en plaatsing.

Motivering

De Zernikelaan is naast een belangrijke ontsluiting ook de centrale-as van Zernike Campus Groningen. Samen met de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool wordt de komende periode ingezet om deze centrale-as een flinke impuls te geven en opnieuw in te richten tot een aantrekkelijk verblijfsgebied die de Campus moet gaan verbinden. Op deze wijze ontstaan er onder andere goede en veiligere fiets- en looproutes langs de Zernikelaan. Door de groei van de Campus is het van belang dat er voor zowel de voetganger, fietser als de bus een goede ontsluiting en doorstroming is op de Zernikelaan.

Onderdeel van de herinrichting van de herinrichting is het plaatsen van een verkeersregelinstallatie (VRI) ter plaatse van de op en afritten van de N370 (ring noord). Om de VRI zo optimaal mogelijk te laten functioneren worden meerdere opstelstroken aangelegd. Door de komst van de VRI kan de bushalte niet gehandhaafd worden, aangezien de bus twee opstelstroken moet kruisen om zijn weg te vervolgen. Dit komt de doorstroming en verkeersveiligheid niet ten goede. Daarom wordt de bushalte met bijbehorend bord L3 van bijlage 1 van het RVV 1990 verplaatst. Van de huidige locatie ter hoogte van de Crematoriumlaan naar de Zernikelaan ten noorden van de aansluiting Blauwborgje.

 

Dit besluit dient het volgende doel uit artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen tot het verplaatsen van de bushalte met bijbehorend bord L3 van bijlage 1 van het RVV 1990 en de blokmarkering van de Zernikelaan ter hoogte van de Crematoriumlaan, naar de Zernikelaan direct ten noorden van de aansluiting met Blauwborgje. 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

 

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening.

 

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt.

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

 

 

E.A. Tollenaar

teamleider, Stadsontwikkeling

Naar boven