Rectificatie vastgesteld Bestemmingsplan De Groene Brink in Beilen, beeldkwaliteitsplan en besluit hogere waarde ter inzage

Logo Midden-Drenthe

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 28 mei 2019 het bestemmingsplan 'De Groene Brink' te Beilen ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door de Esweg, de Dingspelstraat en de Ericalaan. Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is de ontwikkeling van 31 woningen op deze locatie. De imro-code van het bestemmingsplan is

NL.IMRO.1731.GroeneBrinkBE-VST1. Eerder hebben wij de vaststelling van het bestemmingsplan bekend gemaakt. Daarbij is abusievelijk een foutieve datum van de ter inzage legging aangegeven. De correcte datum staat in deze publicatie vermeld.

Beeldkwaliteitsplan

De gemeenteraad heeft tevens het hierbij behorende beeldkwaliteitsplan ongewijzigd vastgesteld.

Besluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken ook bekend dat zij in dit kader definitief hebben besloten tot het ongewijzigd vaststellen van hogere grenswaarden. De ontwikkeling maakt nieuwbouw van maximaal 31 woningen mogelijk. Voor een aantal van deze woningen zal de geluidsbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Met het besluit hogere waarde, zal een hogere geluidswaarde als gevolg van het wegverkeerslawaai worden toegestaan voor die woningen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarde liggen, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 13 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het ongewijzigd, vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘bekendmakingen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarde beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarde geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Nathalie Fels van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer

(0593) 53 92 91, e-mail gemeente@middendrenthe.nl

Naar boven