Kennisgeving bestemmingsplan “Ommoord”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 7 juni 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 18 juli 2019) het ontwerpbestemmingsplan "OmmoordNL.IMRO.0599.BP1094Ommoord met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (0102672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied beslaat de hele woonwijk Ommoord in het gebied Prins Alexander. Aan de noordzijde vormt de Rotte de plangrens, aan de oostzijde de woonwijk Zevenkamp, aan de zuidzijde de A20 en aan de westzijde de wijkgrens.

 

Het nieuwe bestemmingsplan “Ommoord” betreft een herziening van de bestemmingsplannen “Ommoord binnen de ring” en “Ommoord buiten de ring”.

In het ontwerpbestemmingsplan wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de feitelijke c.q. vergunde situatie en opnieuw de mogelijkheden uit de huidige bestemmingsplannen vastgelegd. De woontoren Romeynshof en verdichting met woningbouw Binnenhof en Hesseplaats worden opnieuw opgenomen. Tevens wordt opgenomen dat enkele kantoortjes kunnen worden getransformeerd naar woningen. Ook de toevoeging van ondergeschikte horeca aan de Romeynshof, Continental Art Centre en bedrijventerrein Ommoord uit het horecagebiedsplan is vastgelegd. Verder zijn de cultuurhistorische waarden van Ommoord als wederopbouwgebied gewaarborgd.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 0104897394 bellen.

 

Informatieavond

In het LCC Romeynshof aan de Stresemannplaats 8, 3068 JL te Rotterdam Ommoord wordt op woensdag 19 juni 2019 van 18.30 tot 20.00 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma.

U kunt op elk tijdstip tussen 18.30 tot 20.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn diverse ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 5 juni 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven