Ontwerp bestemmingsplan Droompark Maasduinen te Belfeld en beeldkwaliteitsplan.

Logo Venlo

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de terinzagelegging bekend van:

  • het ontwerpbestemmingsplan Droompark Maasduinen te Belfeld (Imro nummer NL.IMRO.0983.BP201812DROOMMAAS-ON01)

  • Beeldkwaliteitsplan Droompark Maasduinen

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een herontwikkeling van Droompark Maasduinen aan de Maalbeekerweg te Belfeld. Door de herontwikkeling zal aan het park een nieuwe impuls geven worden waarbij ten koste van kampeerplaatsen, recreatieobjecten worden toegevoegd die aansluiten bij de wensen van de markt. De herontwikkeling vindt geheel plaats binnen de bestaande terreingrenzen. Voor het plan is een mer aanmeldnotitie opgestel; een m.e.r.-procedure is niet wenselijk of noodzakelijk.

Door de beoogde herontwikkeling worden tevens gronden met een bosbestemming gewijzigd naar recreatie. De natuurcompensatie hiervoor vindt plaats aan de Beckersweg. Dit maakt onderdeel uit van onderhavig bestemmingsplan.

Tevens is voor het plan een ontwerp beeldkwaliteitsplan opgesteld, dat gelijktijdig ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 6 juni tot en met 17 juli 2019 ter inzage en kunnen als volgt worden geraadpleegd:

  • analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), telefoonnummer 14077;

  • via electronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl., met het volgende identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201812DROOMMAAS-ON01

  • de stukken met betrekking tot het beeldkwaliteitsplan zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.venlo.nl (organisatie en bestuur – publicaties en verslagen – plannen ter inzage). Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar voor het ontwerp-bestemmingsplan

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Er kunnen binnen de termijn van terinzagelegging door eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen

worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn een afspraak te maken. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen

in te dienen.

Kenbaar maken van inspraakreacties tegen het beeldkwaliteitsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen tegen het beeldkwaliteitsplan door iedereen mondeling of schriftelijk inspraakreacties worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo Bij een inspraakreactie dient het beeldkwaliteitsplan waarop de inspraakreactie betrekking heeft, te worden vermeld.

Voor het naar voren brengen van mondelinge inspraakreacties ten aanzien van het beeldkwaliteitsplan dient u binnen de termijn een afspraak te maken. Het is niet mogelijk per e-mail inspraakreacties in te dienen.

 

 

Venlo, 5 juni 2019

Naar boven