Mededeling van een aanvulling op de netverklaring, ProRail

ProRail heeft aanvulling 5 op de Netverklaring 2019 vastgesteld.

De netverklaring bevat informatie over de aard van de hoofdspoorweginfrastructuur die door ProRail wordt beheerd. Daarnaast vermeldt de netverklaring regelingen voor toegang tot en het gebruik van die infrastructuur ten behoeve van spoorwegondernemingen, alsmede met betrekking tot de capaciteitsverdeling en de voor het gebruik verschuldigde vergoedingen.

De hiervoor bedoelde aanvulling heeft o.a. betrekking op de voor het gebruik van de hoofdspoorweginfrastructuur verschuldigde vergoedingen.

De aanvulling is opgesteld in overeenstemming met artikel 58 Spoorwegwet. De aanvulling, alsmede een geconsolideerde versie van de Netverklaring 2019 is te raadplegen op de internetsite van ProRail www.prorail.nl onder Vervoerders > Netverklaring.

De termijn, waarbinnen een gerechtigde een klacht als bedoeld in artikel 71 Spoorwegwet over de in deze aanvulling bekendgemaakte regelingen over de vergoedingen kan indienen bij de Autoriteit Consument en Markt is op grond van artikel 58 lid 5 Spoorwegwet beperkt tot zes weken gerekend vanaf de datum van de Staatscourant waarin deze mededeling is geplaatst.

Utrecht, mei 2019

ProRail BV

Naar boven