Ontwerpbestemmingsplan “Nieuw Meerzicht” ter inzage

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Meerzicht’ met identificatienummer NL.IMRO.0553.Nieuwmeerzicht-ONX1 voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Globaal aangeduid betreft dit de gronden ingeklemd door de Gasstraat, Kanaalstraat en het bedrijventerrein aan de Grevelingenstraat.

Inhoud Plan

Het plan is om het voormalig bedrijventerrein ‘Meerzicht’ in fasen te herontwikkelen. Steeds wanneer een fase concreet genoeg is om te herontwikkelen, wordt voor dat deel een bestemmingsplan vastgesteld. Voor het gebied ‘Mieloo’ en ‘gashoudersterrein’ is dat het geval en willen wij het mogelijk maken om hier 60 woningen mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan Meerzicht 1976 is wat betreft regeling sterk verouderd. Daar komt bij, dat het bedrijventerrein Meerzicht niet (meer) voldoet aan de eisen die aan een modern bedrijventerrein gesteld mogen worden. Het bedrijventerrein staat deels leeg en maakt daardoor een verrommelde, verwaarloosde indruk. De aanwezigheid van enkele recent ontwikkelde woningen versterkt dat beeld: zowel functioneel als ruimtelijk gaat het om een onsamenhangend en onoverzichtelijk gebied. Alhoewel op sommige plaatsen nog wel bedrijvigheid aanwezig is, functioneert het terrein als geheel niet meer als volwaardig bedrijventerrein.

De gemeente voert ten aanzien van ‘Meerzicht’ daarom een op transformatie van het gebied gerichte strategie. De bedoeling is het gebied geleidelijk te transformeren naar woongebied. Tegenover deze wens staat de feitelijke situatie. Zoals aangegeven, zijn er nog bedrijven aanwezig.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor iedereen ter inzage van 5 juni 2019 tot en met 17 juli 2019 op het gemeentehuis van Lisse. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast digitaal in te zien via

www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatiecode NL.IMRO.0553.Nieuwmeerzicht-ONX1.

Op www.Lisse.nl onder ‘bestuur-en-organisatie’- ‘officiële bekendmakingen’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

 (N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer L. Westman of mevrouw R. van de Nes via telefoonnummer 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via emailadres: gemeente@Lisse.nl. Vermeld uw naam en adresgegevens. Anonieme zienswijzen nemen wij niet in behandeling.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-18-064190

Crisis- en Herstelwet

Procedurele bepalingen uit de Crisis en Herstelwet (CHW) zijn van toepassing.

Gelet op bijlage I, onder 3 van de CHW geldt dat de procedurele bepalingen uit afdeling 2 van de CHW op dit besluit van toepassing zijn. Deze procedurele bepalingen zijn gericht op een, eventueel van toepassing zijnde, versnelling van de procedure, maar gaan uiteraard niet ten koste van de rechtszekerheid.

 

Naar boven