Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Lottingstraat

Logo Assen

Vanaf 5 juni 2019 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende besluiten ter inzage:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan “Lottingstraat ” met identificatienummer NL.IMRO.0106.01BP201810005-B001 met bijbehorende stukken (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening);

 

Aanleiding en het planvoornemen

De aanleiding van het bestemmingsplan “Lottingstraat” is de herstructurering van de locatie aan de Lottingstraat in het noordelijke gedeelte van de wijk De Lariks. Hier wordt een oude school gesloopt en vervangen door 14 grondgebonden sociale huurwoningen. Naast de invulling met 14 grondgebonden sociale huurwoningen is er ook nog voldoende ruimte om het parkeren op te lossen en een robuuste groenstrook aan te leggen. Het groen zal bestaan uit een grasveld met wadi's en bomen. Tussen het groen en de woningen komt een erfweg te liggen om de woningen te ontsluiten. Het plan sluit zich aan bij de rijwoningen die voornamelijk in de wijk terug te vinden zijn. De nieuwe woningen krijgen een kap met een hoge en/of een lage gootlijn. De bouwblokken zijn zes tot acht woningen lang.

 

Huidig bestemmingsplan

Het plangebied valt binnen de werkingssfeer van de beheersverordening 'Assen Noord 2014' (vastgesteld 22 september 2016). In de verordening heeft het plangebied de bestemmingen 'Maatschappelijk' en 'Verkeer'. Het planinitiatief past niet binnen de regels van de beheersverordening. Om deze reden is dit bestemmingsplan opgesteld.

 

Inloopbijeenkomst

Op 1 oktober vorig jaar is in samenspraak met Actium een inloopbijeenkomst georganiseerd voor de omwonenden en andere belangstellenden. Tijdens deze inloopavond is het planvoornemen gepresenteerd en antwoord gegeven op de gestelde vragen van de bezoekers. De omwonenden hebben ook na de inloopbijeenkomst de mogelijkheid gekregen tot inzage in en uitleg over de voorgenomen plannen voor het plangebied.

Tijdens de inloopbijeenkomst gaf een groot aantal van de bezoekers aan het jammer te vinden dat de speelvoorzieningen op deze locatie plaats moeten maken voor de woningen. Om de kinderen uit de omgeving van dit plangebied speelmogelijkheid te kunnen bieden, stelden zij voor om op de groene strook vóór de nieuwe woningen een aantal speelvoorzieningen te plaatsen. Het college erkent het belang van speelvoorzieningen op deze locatie. Speelvoorzieningen zijn binnen bestemming “Groen” mogelijk. Bestemmingsplan technisch zijn er dus geen belemmeringen om speelvoorzieningen te realiseren. Via de betreffende wijkbeheerder en in overleg met de buurtbewoners van dit plangebied kunnen op deze locatie speelvoorzieningen worden geplaatst.

 

Aanmeldnotitie

Op 7 juli 2017 is het gewijzigde Besluit m.e.r. in werking getreden. Eén van de belangrijkste gevolgen van de wijziging van het Besluit m.e.r. is dat een vormvrije m.e.r.-beoordeling moet worden aangevraagd door middel van een aanmeldnotitie. De aanmeldnotitie beschrijft de gevolgen van de voorgenomen activiteit voor het milieu en geeft een conclusie omtrent de noodzaak tot een m.e.r.-procedure. Op basis van de aanmeldnotitie dient de gemeente een besluit te nemen of voor de voorgenomen activiteit een m.e.r.-procedure doorlopen moet worden. Wordt besloten dat een m.e.r.-procedure doorlopen moet worden dan zal een milieueffectrapportage (MER) opgesteld moeten worden. Voor de herontwikkeling van de locatie Lottingstraat is een dergelijke aanmeldnotitie opgesteld. Gelet op het bepaalde in deze aanmeldnotitie is het doorlopen van m.e.r.-procedure niet noodzakelijk.

 

Vooroverleg

Het concept van het bestemmingsplan is conform artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening voorgelegd aan de overleginstanties, onder meer het waterschap. Binnen de termijn heeft alleen waterschap Hunze en Aa’s een inhoudelijke reactie ingediend. Deze reactie heeft slechts tot een tekstuele aanvulling van de waterparagraaf geleid.

 

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken kunt u met ingang van 5 juni gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan.

 

Zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

 

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw A. Aminzaie Haidari, via het telefoonnummer 14 0592.

 

De zienswijzen gericht tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

  

ASSEN, 4 juni 2019

 

Naar boven