Kennisgeving in het kader van het project Spooruitbreiding Zwolle-Herfte

Ontwerpbesluit t.b.v. het bouwen van een duiker (KW07) toegangsweg dive-under gelegen naast de kruising tussen de Herfterlaan en de Helmhorstweg).

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Spooruitbreiding Zwolle-Herfte is onderstaand ontwerpbesluit voor het cluster SZH-05 door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle en het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning en een watervergunning (dossier Z/19/025218) voor het bouwen van een duiker (KW07) toegangsweg dive-under (gelegen naast de kruising tussen de Herfterlaan en de Helmhorstweg), welke onderdeel is van het project Spooruitbreiding Zwolle-Herfte.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 juni 2019 tot en met woensdag 17 juli 2019 gedurende de reguliere kantooruren ter inzage bij:

  • de gemeente Zwolle op de afdeling Fysieke Leefomgeving Lübeckplein 2 te Zwolle, na telefonische afspraak op telefoonnummer 14038.

  • Waterschap Drents Overijsselse Delta bij het loket vergunningen, Dokter van Deenweg 186, 8025 BM te Zwolle.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 6 juni 2019 tot en met woensdag 17 juli 2019 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle en bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Postbus 60, 8000 AB Zwolle.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen ten aanzien van de omgevingsvergunning kunt u een afspraak maken met de heer S. Kroes van de gemeente Zwolle.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen ten aanzien van de watervergunning kunt u een afspraak maken met de heer R. de Witte van het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer S. Kroes, telefoon 038 498 3379 en de heer R. de Witte, telefoon 088 233 1200.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed van ProRail, C.M.J. te Boome

Naar boven