Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’, besluit HGW en Beeldkwaliteitsplan ter inzage

Logo Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad op 23 mei 2019 het bestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft betrekking op het realiseren 66 nieuwbouwwoningen en het omzetten van een bestaande bedrijfswoning naar een woning aam de Rijksstraatweg. De volgende stukken liggen ter inzage:

 

  • 1.

    Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’

  • 2.

    Besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder (besluit HGW)

  • 3.

    Beeldkwaliteitsplan De Oude Boomgaert

 

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het koppelen van de twee noordelijke woonkavels aan een kavelpaspoort. De volledige tekstwijziging is verwoord in de ‘Nota Zienswijzen’ in de bijlage van het bestemmingsplan.

 

De geluidbelasting op de te realiseren woningen aan de Rijksstraatweg is hoger dan de voorkeurswaarden voor geluid. Daarom is een besluit hogere grenswaarden (HGW) vastgesteld.

 

Om richting te geven aan de kwaliteit van de architectuur en de inrichting van het landschap is door de gemeenteraad een beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan, Besluit HGW en het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 30 mei tot en met 10 juli ter inzage

De stukken zijn te raadplegen via:

 

 

Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

 

Beroep indienen

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u in beroep gaan. De termijn voor het indienen van het beroepschrift bedraagt zes weken. De termijn begint de dag na de terinzagelegging van het besluit. U kunt alleen in beroep gaan als u belanghebbende bent en:

 

  • 1.

    als u eerder tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of;

  • 2.

    als u tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan bent, of;

  • 3.

    als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kon indienen. 

 

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een beroepschrift zijn kosten verbonden. Ook wel  griffierecht genoemd. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt inwerking na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn beroep is ingesteld of een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet inwerking totdat er een beslissing over dit verzoek is genomen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. de Vries via telefoonnummer 14 0180.

 

Ridderkerk , 29 mei 2019

Naar boven