BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Buitengebied, Zonnepark Bontepolder, Sluiskil EN ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

Logo Terneuzen

 

ARITKEL 3.31 WET RUIMTELIJKE ORDENING, ARTIKEL 3.12 WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (GECOÖRDINEERDE PROCEDURE)

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat ter inzage wordt gelegd:

  • het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Zonnepark Bontepolder, Sluiskil

  • de ontwerp omgevingsvergunning voor het realiseren van een zonnepark.

Deze beide besluiten zijn, door de onderlinge samenhang, gecoördineerd.

Doel bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het doel van dit bestemmingsplan is het juridisch planologisch mogelijk maken van de bouw van een zonnepark van 12 hectare op de voormalige stortplaats Bontepolder. De omgevingsvergunning maakt het realiseren van een zonnepark op het adres Langeweg (tegenover nr 22) te Sluiskil mogelijk.

Coördinatieregeling

Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en de coördinatieregeling 2014 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzien bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 6 juni tot en met woensdag 17 juli. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0715.BPBG51-ON01 is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De ontwerp omgevingsvergunning met identificatienummer W-AOV190136 is op de website beschikbaar. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. De publieksbalie in Axel is enkel op woensdag geopend. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (bestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders (omgevingsvergunning) van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen vragen wij u een afspraak te maken met G.Davidse van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

 

Terneuzen, 5 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, J.A.H. (Jan) Lonink

De gemeentesecretaris, J.G. (Jan) Princen

Naar boven