Ontwerpbestemmingsplan Boswachterij Chaam

Logo Alphen-Chaam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam hebben besloten het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Boswachterij Chaam’ voor eenieder ter inzage te leggen. Dit ontwerpbestemmingsplan betreft de realisatie van een natuurpoort en wellness-hotel op de locatie van het voormalige Weidebad aan de Alphensebaan in Chaam.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn tevens gebieden opgenomen in het kader van het verzoek om herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant (NNB). Met een specifieke aanduiding is op de verbeelding opgenomen welke gebieden we willen toevoegen aan het NNB en welke we willen verwijderen uit het NNB. Daarnaast is een toelichting opgesteld, waarin de herbegrenzing NNB wordt onderbouwd.

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan is een beeldkwaliteitsplan opgenomen. Bij de behandeling van het ontwerpbestemmingsplan door de raad zal worden voorgesteld om dit beeldkwaliteitsplan als onderdeel van de welstandsnota vast te stellen.

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Boswachterij Chaam’ met bijbehorende documenten, met als IMRO-nummer NL.IMRO.1723.boswachterijchaam-ON01, is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder krijgt de gelegenheid een mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Het ontwerp bestemmingsplan Boswachterij Chaam met bijbehorende stukken ligt met ingang van 4 juni 2019 tot en met 15 juli 2019, voor 6 weken ter inzage. Uw zienswijze moet binnen deze termijn zijn ontvangen en zijn voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze. U kunt uw schriftelijke zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen-Chaam, postbus 3, 5130 AA te Alphen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende bovengenoemde periode tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentekantoor te Alphen. Indien u gebruik wilt maken van deze inzagemogelijkheid dient u een afspraak te maken met de frontoffice. U kunt online een afspraak maken via www.alphen-chaam.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14013 of per mail naar info@alphen-chaam.nl. Tevens is het plan raadpleegbaar via de website www.alphen-chaam.nl. Voor specifieke vragen of het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met de behandelend medewerker, Bart van Strien, bereikbaar via tel.: 088-3821650.

Naar boven