VERKEERSBESLUIT PR. MARGRIETSTRAAT E.O. TE GENNEP

Logo Gennep

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gennep,

Gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;

Mede gelet op het ter zake bepaalde in het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV), de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), de Wegenwet (WW) en het (onder)mandaatbesluit van de gemeente Gennep;

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Doelstelling en motivering

Om te zorgen dat de riolering kan blijven functioneren wordt in het vGRP een vervangings-/onderhoudsmethodiek gehanteerd, die gebaseerd is op voortdurende controle en meting. Hieruit is gebleken dat de kwaliteit van de riolering in de Pr. Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en de Groene kruisstraat verslechterd is waardoor het functioneren hiervan in het geding komt. Daarnaast is deze locatie gevoelig voor wateroverlast bij hevige neerslag. Door de vervanging van deze riolering zal de verharding opgebroken moeten worden waardoor er kansen ontstaan voor verkeer.

De Pr. Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en Groene Kruisstraat maken momenteel nog geen onderdeel uit van een 30km-zone. Het instellen van een 30km-zone vergroot de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Alleen het verlagen van de maximum snelheid is hiervoor niet voldoende. Er zullen snelheidsremmende maatregelen genomen worden om een snelheid van 30 km/u af te dwingen. De snelheidsremmende maatregelen zullen uitgevoerd worden als verkeersplateau, daarnaast zal verkeer van rechts voorrang hebben wat in de oude situatie niet het geval is. Het instellen van een 30km-zone op deze locatie is als project benoemd in het GVVP Gennep.

Daarnaast zal er op de Roggestraat, op het wegvak Roggestraat – Steendalerstraat een parkeerverbod gelden voor alle voertuigen in beide richtingen. Ter compensatie zullen er drie extra parkeerplaatsen aangelegd worden zoals op de situatietekening aangegeven. Er bestaat geen mogelijkheid om de straat te verbreden. Een parkeerverbod zal de doorgang garanderen, met name ook voor de hulpdiensten die in de oude situatie hinder ervaren.

Door de aanleg van drie extra parkeerplaatsen op de Roggestraat zal de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken … worden verplaatst naar de noordelijkste van de drie nieuw aan te leggen parkeerplaatsen. De gehandicaptenparkeerplaats op kenteken … zal worden verplaatst naar de huidige gehandicaptenparkeerplaats met kenteken …

De nieuwe situatie is ook terug te zien in de bij dit besluit horende situatietekeningen.

Overwegende

Dat de Pr. Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en de Groene kruisstraat conform duurzaam veilig worden ingericht; 

Dat de weg als erftoegangsweg binnen de bebouwde 30km/h wordt ingericht; 

Dat de situatie handhaafbaar is; 

Dat de verkeersplateau’s voor voldoende remming zorgen zodat de kans op grove snelheidsovertredingen vermindert; 

Dat er voldoende parkeervoorzieningen zijn zodat geen parkeeroverlast te verwachten is; 

Dat dit geen hinder oplevert voor hulpdiensten;  

Dat het voorliggende verkeersbesluit ter informatie en advisering is voorgelegd aan de Politie op 21 mei 2019. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer; 

Dat er geen aanwijzingen zijn dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld of dat er een onduidelijke situatie ontstaat; 

Dat alle eerdere besluiten op de Pr. Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en de Groene kruisstraat komen te vervallen. 

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders tot het (ver)plaatsen van:  

  • 1.

    Plaatsen van de borden E1 op het wegvak Roggestraat (Roggestraat – Steendalerstraat) in beide richtingen; 

  • 2.

    Plaatsen van het bord A1zb inkomend vanuit de Brabantweg om de zone 30km/h sluitend te maken; 

  • 3.

    Plaatsen van het bord B6 bij het oprijden van de Brabantweg; 

  • 4.

    Verplaatsen van het bord E6 inclusief onderbord op kenteken;  

  • 5.

    Verplaatsen van het bord E6 inclusief onderbord op kenteken. 

Rechtsbescherming 

Wanneer u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. De termijn voor het indienen van het bezwaarschrift is zes weken en start met ingang van de dag, gelegen na de datum waarop dit besluit in de Staatscourant is gepubliceerd. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. 

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek moet u richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Bij het verzoekschrift dient u een afschrift van dit besluit te voegen. Voor het behandelen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. De rechtbank zal u na ontvangst van het verzoek hierover inlichten. 

DJUMA zaaknummer: 333844 

Naar boven