Gemeente Tynaarlo Ontwerpbestemmingsplan c.a. Transferium De Punt ter inzage.

Logo Tynaarlo

De gemeenteraad heeft op 26 september 2017 besloten om in principe medewerking te verlenen aan het project “Transferium De Punt”. De procedure is nu zover gevorderd dat het bestemmingsplan in ontwerp voor de vaststelling ter inzage kan worden gelegd.

 

Inhoud bestemmingsplan:

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de volgende activiteiten mogelijk:

1. Aanleg van een transferium in de “oksel” van de bestaande afrit aan de oostzijde van de A28 nabij de aansluiting 37 (Eelde/Glimmen). Om het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), streeklijnen en het Publiek Vervoer te verknopen worden parkeervoorzieningen voor auto en stallingsvoorzieningen voor de fiets gerealiseerd. In eerste instantie betreft het maximaal 200 parkeerplaatsen voor de auto, welk aantal met toepassing van een wijzigingsbevoegdheid bij gebleken behoefte kan worden uitgebreid tot maximaal 500. Er worden 50 plaatsen in een fietsenstalling gerealiseerd, welk aantal naar behoefte kan worden uitgebreid.

2. Reconstructie van de aansluiting op de A28. Aan de westzijde van de A28 en ten noorden van de Groningerstraat komt een nieuwe afrit die eindigt op een nieuwe rotonde ter hoogte van de kruising met de Groningerstraat. In het verlengde van deze rotonde komt een nieuwe oprit te liggen. De huidige op- en afrit aan de westzijde van de A28 komt daarmee te vervallen. In het kader van de wijzigingen aan de westzijde van de A28 worden ook enkele kades verlegd.

3. Aan de oostzijde van de A28 wordt op de noordzijde van de huidige rotonde een nieuwe oprit gerealiseerd. De huidige oprit naar Groningen verdwijnt waardoor ruimte vrijkomt voor het nieuwe transferium. Er wordt een nieuwe (tweede) rotonde toegevoegd om het verkeer naar het transferium te leiden. Anticiperend op de verwachte toename van het verkeer wordt tevens rekening gehouden met een bypass die van de afrit buiten de twee rotondes om aanhaakt op de Groningerstraat.

4. De huidige waterleiding wordt verlegd en er komt aan de noordzijde van de Groningerstraat een faunapassage onder de A28 en onder de op- en afrit.

In het ontwerpbestemmingsplan worden delen van de percelen kadastraal bekend gemeente Eelde, sectie C nummers 2753, 2663 en 2665 en kadastraal bekend gemeente Vries, sectie V nummer 1200, aangeduid met “wetgevingszone – verwezenlijking in de naaste toekomst”.

De coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening kan niet meer worden toegepast aangezien de eventueel benodigde omgevingsvergunning pas in een later stadium wordt aangevraagd.

Inzien van de stukken.

Met ingang van 4 juni 2019 liggen de onderstaande documenten met bijlagen gedurende zes weken tijdens onze openingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten onze openingstijden is inzage van de documenten na telefonische afspraak mogelijk. Daarnaast kunt u de documenten bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen op de landelijke website kunt u gebruik maken van het identificatienummer NL. IMRO. 1730.BPTransferiumDP-0301.

a. Het ontwerp van het bestemmingsplan “Transferium De Punt (NL. IMRO. 1730.BPTransferiumDP- 0301);

b. De aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Transferium De Punt;

c. Het ontwerp van het m.e.r.- beoordelingsbesluit Transferium De Punt.

 

Crisis- en herstelwet.

Het bestemmingsplan wordt te zijner tijd vastgesteld ten behoeve van de aanleg of wijziging van wegen als bedoeld in artikel 3.4 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet.

Wilt u een zienswijze indienen?

Ingaande 4 juni 2019 gedurende zes weken kan eenieder tegen de documenten genoemd onder a tot en met c schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat vanaf 4 juni 2019 gedurende zes weken voor eenieder de mogelijkheid om mondeling een zienswijze in te dienen. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven