Notitie Reikwijdte en Detailniveau de Hoef-West

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken op grond van artikel 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau de Hoef-West vanaf 30 mei 2019 gedurende 4 weken (tot en met 26 juni 2019) voor iedereen ter inzage ligt.

 

Achtergrond

De Hoef-West staat aan het begin van een transformatie van een kantorengebied naar een gemengde wijk waar wordt gewoond, gewerkt en geleerd. Het voornemen is om in de wijk een omvangrijke woningbouwopgave te realiseren. Dit wordt gecombineerd met een mix van werkfuncties. Naast kantoren is er ook ruimte voor onderwijs en voorzieningen. De gemeenteraad heeft zijn visie voor de Hoef-West vastgelegd in de op 14 februari 2017 vastgestelde Structuurvisie De Hoef-West. De ruimtelijke uitwerking van deze visie wordt vastgelegd in het ontwikkelkader voor De Hoef-West. Dat Ontwikkelkader is nu in voorbereiding en wordt, nadat het door de raad is vastgesteld, juridisch vastgelegd in een Omgevingsplan (bestemmingsplan).

 

Milieueffectrapport (MER)

De gemeente Amersfoort gaat onderzoeken wat de milieueffecten zijn van de nieuwe ontwikkeling van de Hoef-West en welke eventuele alternatieven daarvoor mogelijk zijn. De resultaten van dat onderzoek worden vastgelegd in een MER (milieueffectrapport). Dat MER wordt betrokken bij de voorbereiding en besluitvorming van het Omgevingsplan (bestemmingsplan) voor de Hoef-West.

 

Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)

De eerste stap in de m.e.r.-procedure is deze bekendmaking en de terinzagelegging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau De Hoef-West. De notitie beschrijft de ambities voor de ontwikkeling van De Hoef-West, de opzet en de inhoud van het MER en op welke wijze de milieueffecten worden onderzocht en afgewogen.

Inzien NRDDe NRD ligt ter visie vanaf 30 mei 2019 tot en met 26 juni 2019. U kunt de stukken bekijken:

- op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen;

- in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Amersfoort.

 

Reageren op de NRD ?

U kunt een reactie (zienswijze) indienen op het voornemen om de milieueffecten van de transformatie van de Hoef-West te onderzoeken en op de uitgangspunten in de NRD. Uw reactie moet binnen de termijn van terinzagelegging van de stukken worden ingediend, dus uiterlijk tot 27 juni 2019. U kunt uw schriftelijke reactie, aan het college van B&W, sturen naar dehoef@amersfoort.nl. Ook raadplegen wij adviseurs en bestuursorganen over de NRD.

 

Wat gebeurt en na de terinzagelegging van de NRD ?

De reacties die binnen komen worden betrokken bij het opstellen van het MER. De gemeente gebruikt het MER bij het opstellen van het nieuwe Omgevingsplan (bestemmingsplan). De planning is dat het Omgevingsplan- en de m.e.r.-procedure starten in de 2e helft van 2019.

 

Naar boven