Kennisgeving bestemmingsplan 'Koninginneweg 2a'

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 16 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Koninginneweg 2a’ (NL.IMRO.0599.BP2155Koninginne2a-va01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. In verband met tijdsverloop tussen te inzage ligging en vaststellling is het bestemmingsplan op een aantal punten geactualiseerd. Hiernaast zijn een aantal redactionele wijzigingen opgenomen.

 

Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Benedenstraat en woonpercelen aan deze weg, in het oosten door de Koninginneweg en percelen aan deze weg, in het zuiden door het terrein van het kinderdagverblijf aan de Koninginneweg en in het westen door percelen aan het Graze Weitje.

 

Dit bestemmingsplan biedt de planologische verankering voor de herontwikkeling van een bedrijfsperceel aan de Koninginneweg 2a naar een woongebied van 13 woningen in IJsselmonde.

  Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 31 mei 2019 tot en met 12 juli 2019 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het bestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 1 juni 2019 tot en met vrijdag 12 juli 2019 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 29 mei 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

mevr. H. Bockxmeer

Concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven