Voorbereidingsbesluit voor gronden bestemd als ‘Centrum’ met de aanduiding ‘gestapeld’ in Beek en Donk

Logo Laarbeek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Er is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in de bestemmingsplannen van Laarbeek om winkels om te zetten naar woningen. Uit dit onderzoek blijkt dat in het bestemmingsplan Kom Beek en Donk de gronden bestemd als ‘Centrum’ met de aanduiding ‘gestapeld’ onvoorwaardelijk getransformeerd kunnen worden naar woningen op de begane grond. Specifiek betreft het gronden aan het Piet van Thielplein en het Heuvelplein in Beek en Donk. Het is onwenselijk om deze kernwinkelgebieden te versnipperen gezien het actieprogramma van de Retail nota Laarbeek 2015.

Gelet hierop heeft de gemeenteraad in de raadsvergadering van 16 mei 2019 een voorbereidingsbesluit vastgesteld voor gronden aan het Piet van Thielplein en het Heuvelplein in Beek en Donk bestemd als ‘Centrum’ met de aanduiding ‘gestapeld’. Het plangebied van het voorbereidingsbesluit wordt geometrisch begrensd door de bijhorende verbeelding zoals deze te vinden is op www.ruimtelijkeplannen.nl. De plancode is NL.IMRO.1659.VBBDgestapeld-VA01.

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 24 mei 2019 voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk en is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.laarbeek.nl > wonen en leven > bestemmingsplannen) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl > IDN nummer: NL.IMRO.1659.VBBDgestapeld-VA01).

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking na publicatie en geldt voor één jaar. Tegen het voorbereidingsbesluit kan ingevolge artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt.

Naar boven