Vaststelling bestemmingsplan Voorsterpoort, Grote Voort (sporthal)

Logo Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 6 mei 2019 (besluitnummer 20190506-15) het bestemmingsplan Voorsterpoort, Grote Voort (sporthal) heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen op Voorsterpoort op de voormalige Beers Stork locatie. Het plangebied wordt begrensd door de Kamperlijn, de Grote Voort en het perceel Grote Voort 8. Daarnaast is een nieuwe ontsluitingsweg vanaf de Russenweg naar de Grote Voort in het bestemmingsplan opgenomen.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een sporthal aan de Grote Voort (nieuwe WRZV-hallen).

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen hebben betrekking op het verwijderen van de gebruiksmogelijkheid in de bestemming sport om in gebouwen (ondergeschikte) evenementen te organiseren. Daarnaast is de maximale bouwhoogte gewijzigd van 12 naar 13 meter. In de toelichting van het bestemmingsplan zijn de paragrafen verkeer, parkeren, bedrijvigheid en externe veiligheid in hoofdstuk 3 aangepast en aangevuld. In de wijzigingsnota behorend bij het bestemmingsplan worden alle wijzigingen toegelicht.

Het bestemmingsplan Voorsterpoort, Grote Voort (sporthal) met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 24 mei 2019 gedurende zes weken tot en met 4 juli 2019 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP18008-0004

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP18008-/NL.IMRO.0193.BP18008-0004

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven