Bestemmingsplan Dr. Wilminkhof te Zuid-Scharwoude en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 7 mei 2019, op 14 mei 2019 het bestemmingsplan Dr. Wilminkhof te Zuid-Scharwoude gewijzigd heeft vastgesteld.

Doel

Het bestemmingsplan betreft woningbouw op het zogeheten Mavo-veld in Noord- en Zuid-Scharwoude. Het planvoornemen gaat uit van de realisering van in totaal 44 woningen (28 appartementen en 16 twee-onder-eenkap-woningen). Het plangebied ligt ingeklemd tussen de Dokter Wilminkstraat en de Oostelijke Randweg met aan de noordkant een open-lucht-handveld en aan de zuidkant het Wilminkpad met aangrenzend het zorgcentrum Buiten Zorg.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeer op de gevels van een aantal woningen hoger is dan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder. Onderzocht en gemotiveerd is dat maatregelen aan de weg of geluidsschermen niet wenselijk of afdoende zijn. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden. Ten behoeve van de ontwikkeling heeft het college op 26 maart 2019 een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder genomen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder liggen vanaf dinsdag 28 mei 2019 voor belanghebbenden voor een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Langedijk, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude. Ook is het bestemmingsplan vanaf genoemde datum digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID: NL.IMRO.0416.BPNSZS2012herz002-va01).

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet vermeld worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Instellen beroep

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • 3.

    Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

 

 

Naar boven