Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake voorbereiding nieuw bestemmingsplan “Schakenbosch”

Logo Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan te weten “Schakenbosch”.

Waarom een nieuwe bestemmingsplan?

Het het terrein van de voormalige GGZ-instelling Schakenbosch aan de Veursestraatweg in Leidschendam heeft al enige tijd geleden zijn oorspronkelijke functie verloren. Inmiddels is een plan ontwikkeld om dit terrein hoogwaardig en duurzaam te ontwikkelen tot een aantrekkelijke groene woonomgeving met ruimte voor maatschappelijke – en overige functies. Dit initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Beheersverordening 2017 Leidschendam-Voorburg”. Met het nieuw te maken bestemmingsplan “Schakenbosch” wordt de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied van het bestemmingsplan “Schakenbosch” ligt aan de Veursestraatweg (N447), tussen de bebouwde kom van Leidschendam en de Duivenvoordecorridor. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de jeugdinrichting Schakenbosch, het sportpark Kastelenring en de spoorlijn Leiden-Den Haag. De zuidzijde wordt begrensd door de Veursestraatweg.

Stukken ter inzage

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van genoemd bestemmingsplan voor te bereiden. Er liggen nog geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage en er wordt nog geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Daarnaast worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen via het algemene telefoonnummer 14 070.

Naar boven