Ontwerp bestemmingsplan Dorpen SWF Midden/Oost, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan Dorpen SWF Midden/Oost ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening is de gemeente verplicht elke 10 jaar een bestemmingsplan te actualiseren. Bij actualisatie kunnen plannen worden aangepast aan vernieuwde inzichten en wijzigingen in beleid. Actualisatie van de plannen maakt het ook mogelijk om de regelgeving eenvoudiger te maken. Ook worden alle in de voorliggende periode verleende vrijstellingen, ontheffingen en afwijkingsbesluiten verwerkt in het nieuwe plan. Bij actueel beleid kan er snel worden ingespeeld op de markt. Ongewenste ontwikkelingen kunnen worden voorkomen en gewenste ontwikkelingen kunnen eerder worden gerealiseerd.

Dit bestemmingsplan is een actualisatie van de bestemmingsplannen voor de volgende 13 dorpen: Abbega, Blauwhuis, Folsgare, Gaastmeer, Greonterp, Hommerts, Jutrijp, Nijland, Oosthem, Oppenhuizen, Uitwellingerga, Westhem en Wolsum.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van dit bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 24 mei 2019 tot en met 4 juli 2019. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek. Voor Sneek geldt dat u van tevoren een telefonische afspraak moet maken met mevrouw E. Dekkinga via het algemeen telefoonnummer 14 0515.

 

Het ontwerp is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2016miosBPdorpenmo-ontw

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze indienen. Deze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met mevr. E. Dekkinga van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 20 juni 2019 in verband met het inplannen van een gesprek.

Naar boven