Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied - 2012 6e wijziging (Slagenweg 2 en 2a Wehl)’ (gemeente Doetinchem)

Logo Doetinchem

Vanaf 23 mei 2019 ligt het bestemmingsplan ‘Buitengebied - 2012 6e wijziging (Slagenweg 2 en 2a Wehl)’ zes weken ter inzage.

Fase ontwerp

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

• op papier in de gemeentewinkel

• digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl

• in PDF-vorm op bestemmingsplan.doetinchem.nl

  •  

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Bij het raadplegen van deze bestanden hebt u een gml-viewer nodig. De tekst die u kunt plakken in de geopende viewer is:

http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen/NL.IMRO.0222.R07W317A-/NL.IMRO.0222.R07W317A-0001/NL.IMRO.0222.R07W317A-0001.gml

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Slagenweg 2 en 2a met omliggende gronden. De eigenaar van de varkenshouderij welke zich bevindt op het perceel Slagenweg 2 en 2a te Wehl heeft zijn bedrijfsactiviteiten beëindigd. De ligging van een nieuwe hoogspanningstracé over het varkensbedrijf, is een belangrijke overweging geweest om de activiteiten te staken. Inmiddels zijn een deel van deze gronden aangekocht door de gemeente Doetinchem. Nadat de bedrijfsgebouwen volledig zijn gesloopt en de gronden aan de gemeente zijn geleverd, zullen deze en achterliggende landbouwgronden worden ingericht als natuur. De bedrijfswoning, welke reeds dubbel wordt bewoond, wordt planologisch gesplitst naar een dubbele woning. Deze blijft in eigendom van de bestaande gebruikers. Het agrarisch bouwvlak wordt verwijderd.

Zienswijze

Iedereen kan binnen de gestelde termijn (t/m 3 juli 2019) zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem.

U kunt uw zienswijze mondeling toelichten, als u daar in uw brief uitdrukkelijk om vraagt.

Deze gelegenheid is er op maandag 8 juli 2019 vanaf 15.00 uur in het stadhuis, Raadhuisstraat 2 te Doetinchem. U kunt dan geen nieuwe argumenten inbrengen. De zitting is strikt persoonlijk en niet toegankelijk voor anderen. Als u om een mondelinge toelichting hebt gevraagd, ontvangt u een uitnodiging met het exacte tijdstip.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, telefoonnummer

(0314) 377 377.

Naar boven