Vastgesteld wijzigingsplan “Benedictuslocatie”

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het wijzigingsplan “Benedictus-locatie” op 14 mei 2019 ongewijzigd hebben vastgesteld.

Aanleiding wijzigingsplan

De reden voor het wijzigingsplan is het voornemen om op de locatie van de voormalige Benedictuskerk op de hoek van de Generaal Spoorlaan en de Huis te Landelaan 99 sociale huurwoningen te realiseren. Het plan past niet direct binnen het geldende bestemmingsplan, maar past wel binnen de kaders uit de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan. Daarom is een wijzigingsplan opgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan “Benedictus-locatie” ligt met ingang van vrijdag 24 mei 2019 tot en met donderdag 4 juli 2019 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De pdf-stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl/project/benedictuslocatie. De digitale stukken kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.wpbenedictusloc-VA01.

Beroep tegen het vastgestelde wijzigingsplan

Degene die tijdig zijn of haar zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, en een belanghebbende die aantoont dat hij of zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de terinzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt, te bevatten. Verder moet het beroepschrift worden gedateerd en worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast een eventueel beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet eerder in werking dan dat op een dergelijk verzoek is beslist.

 

Rijswijk, 23 mei 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC, secretaris

Naar boven