Kennisgeving vaststelling ontwerp projectplan Trintelzand B in het Markermeer, Rijkswaterstaat

Waterwet

Ontwerp Projectplan

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 van de algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om een projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen.

Trintelzand B (zie impressie) betreft de ontwikkeling van een natuurgebied in het Markermeer, nabij de Houtribdijk ter hoogte van Trintelhaven, bestaande uit een met zand aangelegd ondiep gebied in het Markermeer op het Enkhuizerzand met boven het wateroppervlak uitstekende delen en verschillende gradiënten van onderwater natuur. Voor de aanleg van Trintelzand B wordt zand gebruikt uit een uitbreiding van de bestaande Slibvangput A in het Markermeer.

Het ontwerp projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij art. 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Ter inzage legging

Het ontwerp projectplan alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 23 mei tot en met 3 juli 2019 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad;

  • Gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad;

  • Gemeente Enkhuizen, Hoogstraat 11 te Enkhuizen.

Zienswijze(n)

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) worden meegewogen in het besluit.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Midden-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE te Utrecht, onder vermelding van ‘Trintelzand B’. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met het Afdelingshoofd Werkenpakket RWS van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoonnummer 088-7973700.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met mevrouw M. Werkman van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, tel: 06 – 21884475.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, directeur Bedrijfsvoering, Rijkswaterstaat Midden-Nederland M.M. Bosscher

Naar boven