VERKEERSBESLUIT GEMEENTE GENNEP

Logo Gennep

Tot het intrekken van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij de Bierbrouwersgroes 12 in Gennep.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GENNEP:

Gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;

Mede gelet op het ter zake bepaalde in het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV), de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), de Wegenwet (WW) en het (onder)mandaatbesluit van de gemeente Gennep;

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (artikel 2, Wegenverkeerswet 1994, lid 1).

Besluit intrekking van een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats nabij de Bierbrouwersgroes 12 in Gennep. De parkeerplaats wordt niet meer gebruikt door de aanvrager in verband met verhuizing.

Dit besluit wordt kenbaar gemaakt door het bord E6 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, inhoudende een openbare gehandicaptenparkeerplaats en het onderbord met kenteken, te verwijderen op de locatie zoals met een rood kruis gemarkeerd op onderstaande situatietekening.

Het voorliggende verkeersbesluit is ter informatie en advisering op 15 mei 2019 voorgelegd aan de Politie basiseenheid Gennep. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Inwerkingtreding besluit

Dit besluit treedt inwerking door bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl). Het besluit zal ter inzage worden gelegd op het gemeentekantoor van Gennep.

Rechtsbescherming

Wanneer u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. De termijn voor het indienen van het bezwaarschrift is zes weken en start met ingang van de dag, gelegen na de datum waarop dit besluit in de Staatscourant is gepubliceerd. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek moet u richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Bij het verzoekschrift dient u een afschrift van dit besluit te voegen. Voor het behandelen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. De rechtbank zal u na ontvangst van het verzoek hierover inlichten.

Zaaknr. 332921

Gennep, 15 mei 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Gennep,

Namens dezen,

Administratief, juridisch medewerker,

Mevrouw E. Heijligers.

Naar boven