Verkeersbesluit vier openbare parkeervakken uitsluitend voor het opladen van een elektrisch voertuig op P+R Hoogkerk

Logo Groningen

Kenmerk: 7456066

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord-Nederland, Dienst Regionale Operationele Samenwerking, afdeling Infrastructuur, team Verkeer  over maatregel en plaatsing. Het advies is als bijlage toegevoegd.

Motivering

De gemeente Groningen wil elektrisch rijden stimuleren. Dit is verwoord in de parkeervisie: ’Ruimte voor de straat 2018-2025’. In een eerder stadium zijn twee laadpalen geplaatst op P+R Hoogkerk. De laadpalen, met elk twee oplaadpunten, staan voor openbare parkeervakken. Met dit besluit worden de vier parkeervakken voor deze laadpalen gereserveerd voor het opladen van elektrische voertuigen. De parkeergelegenheden zijn openbaar, maar mogen uitsluitend gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s. Hiertoe worden bij deze vier parkeervakken twee borden, overeenkomstig model E4 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV1990) geplaatst, elk voorzien van een onderbord met de tekst “alleen voor opladen elektrische voertuigen”, alsmede het onderbord OB504- met pijlen schuin naar links en rechts wijzend met tot doel dat de parkeergelegenheid beschikbaar blijft voor de oplaadfunctie.

De maatregel zoals genoemd in dit besluit dient het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik, zoals omschreven staat in artikel 2 lid 3 van de Wegenverkeerswet 1994.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen vier parkeervakken, bij de laadpalen  op P+R Hoogkerk, aan te wijzen als parkeervakken met als specifiek doel het opladen van elektrische voertuigen middels plaatsing van twee borden E4 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met onderborden met de tekst “alleen voor opladen elektrische voertuigen” alsmede met onderborden OB504- met pijlen schuin naar links en rechts wijzend, zoals schetsmatig weergegeven in de bijlage.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken-en-beroep-indienen. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening. 

 

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt. 

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

 

 

E.A. Tollenaar

teamleider, Stadsontwikkeling

Naar boven