Bekendmaking vaststelling WAAU-2017, Wijzigingsplan Hoefpad 9 Uitwijk 2018

Logo Altena

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena maken bekend dat zij op 7 mei 2019 het bestemmingsplan 'WAAU-2017, Wijzigingsplan Hoefpad 9 Uitwijk 2018', NL.IMRO 0874.WAAU2017WP201801-VST1, gewijzigd hebben vastgesteld.

Het plan voorziet in een wijziging van de bestemming 'Agrarisch met landschapswaarden' van de handelskwekerij op het adres Hoefpad 9 in Uitwijk in een bestemming 'Wonen-1'. De wijziging maakt het onder een beëindiging van de handelskwekerij en sloop van alle bouwwerken, met uitzondering van de te restaureren bedrijfswoning, mogelijk om de huidige woning te behouden en twee vrijstaande woningen te bouwen.

Wij maken dit bekend op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht:

1 Op de verbeelding is een milieuzone opgenomen.

In de regels, artikel 9.1.1 lid b, is opgenomen dat binnen de milieuzone geen geurgevoelige bouwwerken opgericht kunnen worden.

2 Aan artikel 9.1.2 van de regels is een voorwaarde toegevoegd dat het waterschapsbestuur gehoord wordt in verband met bescherming van de ecologische verbindingszone en behoud en herstel van watersystemen.

De artikelen 10 en 11 van de algemene afwijkings- en wijzigingsregels zijn voorzien van waarborgen ter bescherming van waarden. die samenhangen met de ecologische verbindingszone en de aanduiding behoud en herstel van watersystemen.

 

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 16 mei 2019 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan op 2 manieren bekijken:

1. U maakt een afspraak om het bestemmingsplan te bekijken op het gemeentehuis (Sportlaan 170 in Almkerk). U kunt een afspraak maken via (0183) 516100 of w.veghel@gemeentealtena.nl.

2. U bekijkt het bestemmingsplan digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

U kunt gedurende de termijn van ter inzage legging in beroep gaan als u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft op uw situatie. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die:

1. belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders

2. belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het wijzigingsplan is aangebracht

3. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij burgemeester en wethouders.

U gaat in beroep door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ons besluit blijft geldig totdat de rechter heeft besloten over uw beroep. Is het voor u belangrijk dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u ook een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Almkerk, 15 mei 2019

 

Naar boven