Vastgesteld verkeersbesluit 19.006, Instellen parkeerverbod Dorpstraat, Westerhoven

Logo Bergeijk

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij het volgende hebben besloten:

  • -

    Tot instelling van een parkeerverbod conform tekening 2019.06.tek, in de Dorpstraat te Westerhoven, door het plaatsen van een verkeersbord conform model E01, van de bijlagen I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Het definitieve verkeersbesluit ligt vanaf donderdag 16 mei, voor een periode van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis te Bergeijk. Bij het besluit is ook aangegeven welke straten of welk gebied het betreft.

Als u het niet eens bent met het besluit kunt u hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk (postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk). Dat kan tot zes weken na de dag van verzending van het besluit. In uw bezwaarschrift moet staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het bezwaarschrift ondertekenen. 

Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook bezwaar hebt gemaakt. De rechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. Voor deze procedure bij de rechtbank bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's‑Hertogenbosch. U moet een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Verkeersbesluit 19.006

Op grond van artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het collegebesluit van 12 augustus 2014 ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. 

Vereiste van het besluit:

Op dit verkeersbesluit is de volgende wet- en regelgeving van toepassing:

  • -

    De Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

  • -

    Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • -

    Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

  • -

    De Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • -

    Mandaatbesluit 7 maart 2017.

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

  • 1.

    Dat sinds de vestiging van Bij de Neut te Westerhoven parkeerdruk wordt ervaren in de Dorpstraat van Westerhoven;

  • 2.

    Dat deze parkeerdruk met name in het gedeelte van Bij de Neut tot aan de Kerk leidt tot verkeersonveilige situaties;

  • 3.

    Dat op dit wegvak naast parkeren ook wandelbewegingen plaatsvinden van bezoekers die naar Bij de Neut gaan;

  • 4.

    Dat op 18 april 2019 door aanwezige bewoners van de Dorpstraat en de Dorpsraad Westerhoven is uitgesproken dat er draagvlak is voor deze maatregel om de verkeersveiligheid op het wegvak te verbeteren;

  • 5.

    Dat het instellen van een parkeerverbod ervoor zorgt dat de rabatstrook aan de zijde van Bij de Neut beschikbaar komt voor voetgangers;

  • 6.

    Dat het instellen van een parkeerverbod de verkeersveiligheid voor de voetgangers zal verbeteren;

  • 7.

    Dat het betreffende wegvak in eigendom is van de gemeente Bergeijk. 

Overleg:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft aangaande dit besluit overleg plaatsgevonden met de betrokken Operationeel Expert GGP gemeente Bergeijk van de politie eenheid Oost-Brabant, wiens advies bij dit besluit is gevoegd.

Besluit:

Tot instelling van een parkeerverbod conform tekening 2019.06.tek, in de Dorpstraat te Westerhoven, door het plaatsen van een verkeersbord conform model E01, van de bijlagen I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Bergeijk, d.d. 9 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

Namens deze,

Dhr. J. de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruimte

Naar boven