Leusden - Verkeersmaatregelen Kermis 2019 - Bavoortseweg

Logo Leusden

L213468

Burgemeester en wethouders van Leusden

INLEIDING

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Op basis van het Mandaatbesluit 2015 is deze bevoegdheid gemandateerd aan de managers.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Besluitverplichting

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

1. De plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

2. Maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Procedure  Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is er overleg geweest met de politie (district Midden-Nederland). Deze heeft geen bedenkingen tegen instelling van dit verkeersbesluit.

Motivering  De organisatie van de kermis heeft een evenementenvergunning aangevraagd voor het organiseren van de kermis op 15 mei 2019 tot en met 19 mei 2019 in Leusden op de openbare weg. De burgemeester heeft deze vergunningaanvraag voor een evenement als bedoeld in artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening Leusden 2013 verleend. Over alle dagen van de kermis worden er 2.000 bezoekers verwacht. Voor de veiligheid van de bezoekers zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. Zo is het van belang dat het evenemententerrein afgesloten wordt voor het overige verkeer. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat er geen geparkeerde voertuigen op het evenemententerrein staan. Gedurende de tijden dat de kermis geopend is, is het noodzakelijk om eenrichtingsverkeer op de Bavoortseweg in te stellen ter hoogte van het kermisterrein. Om het verkeer te regelen worden opgeleide verkeersregelaars ingezet. Met het verkeersbesluit worden, op basis van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, de volgende doelstellingen beoogd:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg;

het waarborgen van de vrijheid van verkeer.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten wij om:

  • 1.

    de parkeerplaats aan de Bavoortseweg zoals hieronder in het rood aangegeven op de plattegrond gesloten te verklaren op 15 mei 2019 tot en met 19 mei 2019 voor motorrijtuigen en (brom)fietsverkeer.

     

  • 1.

    de Bavoortseweg middels het plaatsen van een C2 bord en een C3 bord zoals aangegeven op de plattegrond hieronder in te stellen als eenrichtingsweg gedurende de tijden dat de kermis geopend is.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 15 mei 2019.

Leusden, 13 mei 2019

het college van de gemeente Leusden

Namens deze,

A.G. Vermeulen

Manager

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende zes weken vanaf de datum van deze publicatie schriftelijk bezwaar indienen tegen dit verkeersbesluit. Op de website van de gemeente Leusden vindt u meer informatie over het indienen van het bezwaarschrift.

 

Naar boven