Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994 tot het instellen van een parkeerverbod nabij Hofzichtstraat 62 en 64 te Alphen aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

De gemeente moet als wegbeheerder een verkeersbesluit nemen bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd.

 

Inleiding

De Hofzichtstraat is een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom, welke zich bevindt in het stadshart van Alphen aan den Rijn. Hier geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door bewoners van de Vondelstraat en Hofzichtstraat is aangegeven dat er bij hen veelvuldig hinderlijk wordt geparkeerd. Verkeer komend vanaf de Vondelstraat kan hierdoor niet naar de uitritten rijden. Tevens worden er met regelmaat grotere voertuigen geparkeerd, welke vaak van het trottoir af staan. Hierdoor wordt de doorgang richting de Vondelstraat belemmerd. De gemeente is daarom voornemens om nabij Hofzichtstraat 62 en 64 een parkeerverbod in te stellen.

 

Belangenoverweging

Door het college is afgewogen of het instellen van het parkeerverbod voor anderen tot onredelijke gevolgen leidt. De maatregel komt ten goede van de bereikbaarheid van de Vondelstraat. Ook wordt op deze manier de verkeersdoorstroming verbeterd. Daarnaast wordt door het parkeerverbod de veiligheid op en bruikbaarheid van de weg gewaarborgd.

Verder weegt het college af dat er door het parkeerverbod minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de straat, maar dat er in de buurt voldoende alternatieve (betaalde) parkeerplaatsen geboden worden.

Het voorkomen van de door geparkeerde voertuigen veroorzaakte hinder weegt dan ook zwaarder dan de eventuele overlast die deze maatregel met zich mee zou kunnen brengen.

 

Overleg

Er heeft conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) overleg plaatsgevonden met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze gaat akkoord met de maatregel.

 

BESLUIT

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

op grond van artikel 15 en artikel 18, eerste lid, onder d, Wegenverkeerswet 1994;

gelet op voorgaande overwegingen en tevens gelet op het bepaalde in 12 en artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer in verband met artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

besluiten tot:

het plaatsen van een parkeerverbod, door middel van een gele onderbroken streep, langs het trottoir voor de woningen gelegen op Hofzichtstraat 62 en 64 te Alphen aan den Rijn.

De in dit besluit genoemde borden zijn opgenomen in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en worden weergegeven in de bijgevoegde bebordingstekening.

 

 

Alphen aan den Rijn,

Namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

De teamleider Beleid en Regie van de afdeling Beheer Openbare Ruimte,

R. de Jong

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, bekend worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn.

Naar boven