Ontwerpbestemmingsplan “A16 Rotterdam deel Lansingerland”, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van donderdag 16 mei tot en met woensdag 26 juni 2019 het ontwerpbestemmingsplan “A16 Rotterdam deel Lansingerland” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0179-ONTW voor iedereen ter inzage ligt.

 

Beschrijving bestemmingsplan

Er is een bestemmingsplan opgesteld waarin het Tracébesluit voor de A16 is verwerkt. De nieuwe A16 komt te liggen tussen Rotterdam-The Hague Airport en het Terbregseplein. Het bestemmingsplan omvat alleen die gronden die liggen op het grondgebied van de gemeente Lansingerland.

 

In juni 2016 heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu een Tracébesluit genomen voor het verlengen van de A16. Een deel van dit tracé ligt binnen de gemeente Lansingerland. Het Tracébesluit moet verwerkt worden in een bestemmingplan. Het nu voorliggende bestemmingsplan voorziet daarin. Daarnaast wordt de fietsroute onder de N209 (ter plaatse van Park de Polder), de aanleg van bospercelen in de Vlinderstrik en de verlegging van de Bosweg (ter plaatse van de Bergweg-Zuid) mogelijk gemaakt met het bestemmingsplan. Op basis van de landelijke regelgeving is de gemeente ook verplicht een reservering voor een buisleidingenstrook op te nemen. Voor zover het tracé binnen het binnen plangebied valt is deze meegenomen in dit bestemmingsplan.

De wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan staan beschreven in de nota inspraak en overleg.

 

Zienswijzen

U kunt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 15 mei 2019 inzien:

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0179/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven