Gemeente Raalte, bestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, 31e wijziging, omgeving Zwolseweg 65, 67 en 71’ en besluit hogere grenswaarde verkeerslawaai

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte hebben op 8 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, 31e wijziging, omgeving Zwolseweg 65, 67 en 71’ ongewijzigd vastgesteld.

Voor het bestemmingsplan is met het oog op wegverkeerslawaai een beschikking inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

liggen vanaf donderdag 16 mei tot en met donderdag 27 juni 2019 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte ter inzage.

Het wijzigingsplan en het besluit zijn tevens elektronisch raadpleegbaar via  

www.ruimtelijkeplannen.nl;  de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0177.BPW20180007-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://raalte.gemeentedocumenten.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BPW20180007/NL.IMRO.0177.BPW20180007-VG01.

 

Het wijzigingsplan voorziet in de bouw van een vervangende woning buiten de bestaande funderingen op het perceel Zwolseweg 71 te Heino.  Deze woning ligt samen met de woningen Zwolseweg 65 en 67 in één bouwvlak met de bestemming Wonen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidbelasting, vanwege het wegverkeerslawaai vanuit rijksweg N35 hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A). Met toepassing van artikel 83 van de Wet geluidhinder is een hogere waarde vastgesteld.

 

Procedure

Vanaf vrijdag 9 mei tot en met donderdag 27 juni 2019 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit inzake een hogere grenswaarde, als bedoeld in de Wet geluidhinder, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij het college in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit inzake hogere grenswaarde treden met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en/of het besluit inzake hogere grenswaarde bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven