Besluiten aanvragen ex artikel 64 Wet op het voortgezet onderwijs, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Besluiten op basis van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs op de aanvragen voor bekostiging van een nieuwe scholengemeenschap met ingang van 1 augustus 2020.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media geeft kennis van de afwijzing van de volgende aanvragen die zijn ingediend voor 1 november 2018 in het kader van de procedure voor bekostiging van een nieuwe scholengemeenschap.

Een belanghebbende kan tegen een besluit, binnen zes weken na de dag waarop het besluit aan de aanvrager is toegezonden (13 mei 2019), schriftelijk bezwaar maken. De belanghebbende dient daartoe een bezwaarschrift in bij de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, onder vermelding van "Bezwaar", ter attentie van DUO, Postbus 30205, 2500 GE Den Haag. Meer informatie over het maken van bezwaar vindt u op www.bezwaarschriftenocw.nl.

Stichting voor Duurzaam Onderwijs O3-Nederland te Utrecht

Aanvraag voor stichting van een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo te Utrecht op de grondslag “Duurzame ontwikkeling”

U verzoekt mij op grond van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) om met ingang van 1 augustus 2020 in Utrecht voor bekostiging in aanmerking te brengen een school voor mavo, havo en vwo uitgaande van de grondslag “Duurzame ontwikkeling”.

Ik heb uw verzoek getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 64, eerste en tweede lid van de WVO wijs ik uw aanvraag af.

Motivering

Op het prognoseformulier heeft u bij de richting van de gevraagde school “Duurzame ontwikkeling“ ingevuld. Omdat “Duurzame ontwikkeling” binnen het wettelijke kader voor het stichten van scholen voor voortgezet onderwijs niet is erkend als richting, kan geen belangstelling worden berekend voor de gewenste school. U vraagt mij daarom om “Duurzame ontwikkeling” als richting te erkennen.

Binnen het huidige wettelijk kader kunnen scholen uitsluitend worden gesticht op basis van een limitatief aantal erkende geloofsrichtingen of levensbeschouwelijke grondslagen. “Duurzame ontwikkeling” is nog geen erkende richting of levensbeschouwelijke grondslag in de zin van de WVO. Op 5 december 2018 heb ik de Onderwijsraad gevraagd na te gaan of de grondslag “Duurzame ontwikkeling” die is opgevoerd bij uw aanvraag, is te beschouwen als een richting als bedoeld in de onderwijswetten in de betekenis die daaraan (met name) in de uitspraken van de Kroon, de Raad van State en de Onderwijsraad wordt toegekend. In het advies van 25 maart 2018 heeft de Onderwijsraad mij in overweging gegeven “Duurzame ontwikkeling” niet te erkennen als richting. Ik heb besloten het advies van de Onderwijsraad over te nemen. Dit betekent dat ik voor de beoordeling van uw aanvraag niet uit kan gaan van het begrip “Duurzame ontwikkeling” en dat geen belangstelling kan worden gemeten voor de gevraagde school. Het advies van de Onderwijsraad heb ik bij dit besluit gevoegd en is ook te raadplegen op de website van de Onderwijsraad.

Stichting Tjalling Koopmans College te Amsterdam

Aanvragen voor stichting van scholengemeenschappen voor havo en vwo op evangelische grondslag te Delft en Leidschendam Voorburg

U verzoekt mij op grond van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) om met ingang van 1 augustus 2020 twee scholengemeenschappen voor havo en vwo op evangelische grondslag, respectievelijk te Delft en Leidschendam-Voorburg, voor bekostiging in aanmerking te brengen.

Ik heb uw verzoeken getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 65, eerste en tweede lid van de WVO wijs ik uw aanvragen af.

Motivering

Uit de gegevens die zijn verstrekt bij de directe meting maak ik op dat de directe meting niet aan de criteria voldoet. De uitkomst van de directe meting kan daarom niet worden gebruikt voor de bepaling van het potentieel voor de door u gevraagde scholengemeenschappen voor havo en vwo. Verder zijn de prognoses niet opgesteld volgens de voorgeschreven methode. Dit is niet toegestaan.

Toelichting

Directe meting

Wanneer in de voedingsgebieden van de gevraagde scholengemeenschappen geen basisscholen zijn van de gevraagde richting mag de belangstelling voor de gevraagde richting worden aangetoond op basis van een directe meting. Het belangstellingspercentage voor de gevraagde richting als uitkomst van een volgens de voorschriften uitgevoerde directe meting kan dan in de plaats komen van het belangstellingspercentage voor het basisonderwijs per gemeente zoals opgenomen in de publicatie “Verdeling naar richting in het basisonderwijs 2018” van juni 2018.

De regeling voorzieningenplanning VO schrijft voor wat betreft de directe meting, het volgende voor. De directe meting moet voldoen aan de volgende criteria:

  • a. de directe meting is uitgevoerd in opdracht van het desbetreffende bevoegd gezag door een onafhankelijk onderzoeksbureau op basis van een wetenschappelijk verantwoorde schriftelijke enquête;

  • b. de directe meting is gebaseerd op een representatieve, aselecte steekproef uit de onderzoekspopulatie die bestaat uit de ouders of verzorgers van kinderen van 10 en 11 jaar, woonachtig in het voedingsgebied van de gewenste school of afdeling;

  • c. de anonimiteit van de ondervraagden is gegarandeerd;

  • d. het onderzoek inventariseert de voorkeuren van de ondervraagden voor alle erkende richtingen. Daarbij worden als uitgangspunten gehanteerd dat:

    • 1. van elke erkende richting, op gelijke afstand van de woonlocatie een school aanwezig is en dat al deze scholen van gelijke kwaliteit zijn;

    • 2. de vraagstelling neutraal is en op geen enkele wijze sturend

    • 3. de informatie die voorafgaand aan of bij het onderzoek wordt verstrekt volkomen neutraal is en op geen enkele wijze sturend;

    • 4. het onderzoek directe meting is op de uiterste indieningsdatum van de aanvraag niet ouder dan drie jaar.

Over de bij de aanvragen gevoegde directe meting en het onderzoeksrapport merk ik het volgende op:

de vragenlijst die aan de ouders is voorgelegd heeft als titel Directe meting belangstelling richtingen voortgezet onderwijs Den Haag;

de directe meting is uitgevoerd in het voedingsgebied van een beoogde school in Den Haag;

de uitnodigingstekst waarmee ouders wordt gevraagd mee te doen aan het onderzoek vermeldt dat u onderzoek doet naar de belangstelling voor verschillende onderwijsrichtingen binnen het voortgezet onderwijs in Den Haag;

in de vragenlijst wordt bij ‘Q005 Belang-humanisme’ vermeld dat er plannen zijn om in Den Haag een nieuwe school te stichten op humanistische grondslag;

het onderzoeksrapport heeft als titel Belangstelling onderwijsrichtingen voortgezet onderwijs Den Haag;

de subtitel van het rapport luidt: Resultaten van onderzoek onder ouders met kinderen van 10 en 11 jaar woonachtig in het voedingsgebied Den Haag;

het onderzoeksrapport vermeldt dat de meting is uitgevoerd in het kader van een aanvraag voor een scholengemeenschap op humanistische, evangelische, islamitische en gereformeerde grondslag in Den Haag;

het rapport bevat in Bijlage 4 de ‘Postcodegebieden doelgroep Den Haag’.

Prognoses

Op 10 oktober 2018 heb ik u op uw verzoek, per e-mail het meest recente cijfermateriaal toegestuurd. De basisgeneraties van postcodegebieden van gemeenten die niet volledig in het voedingsgebied van (een van) de gevraagde scholen vallen heeft u niet bij mij opgevraagd.

Het voedingsgebied van een nieuwe school bestaat uit alle postcodegebieden (vier cijfers) die geheel of gedeeltelijk vallen in een straal van 10 kilometer hemelsbreed gemeten van de beoogde locatie van de gevraagde school. Wanneer geen exact adres bekend is moet worden uitgegaan van het bevolkingszwaartepunt van de wijk of buurt waar de school naar verwachting zal worden gevestigd. U noemt de beoogde locaties voor de gevraagde scholen in respectievelijk Leidschendam-Voorburg en Delft maar u heeft de voedingsgebieden niet op deze locaties gebaseerd. Daardoor kan geen potentieel worden berekend voor de scholen in Delft en Leidschendam-Voorburg.

U vermeldt in beide begeleidende brieven dat het voedingsgebied van de betreffende school bestaat uit de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker, Lansingerland en Wassenaar. Bij de aanvragen zitten verder twee identieke postcodelijsten. Beide lijsten bevatten de ‘Postcodegebieden doelgroep Den Haag’. Voor beide aanvragen rekent u met u dezelfde postcodes en dezelfde basisgeneraties gebaseerd op de postcodelijst Den Haag. U berekent de potentiëlen aan de hand van de basisgeneraties van de volledige gemeenten.

Conclusie:

Op grond van de regeling voorzieningenplanning VO moet de directe meting zijn gebaseerd op een representatieve, aselecte steekproef uit de onderzoekspopulatie die bestaat uit de ouders of verzorgers van kinderen van 10 en 11 jaar, woonachtig in het voedingsgebied van de gewenste school of afdeling.

De directe meting is niet uitgevoerd in de voedingsgebieden van de gevraagde scholengemeenschappen in Delft en Leidschendam-Voorburg en dus niet binnen de juiste onderzoekspopulatie en is mede daardoor niet representatief. In de vragenlijst wordt melding gemaakt van plannen voor een humanistische -en niet voor een evangelische- school in Den Haag. Dit is ook strijdig met het onderzoeksrapport waarin staat dat het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van een aanvraag voor een humanistische, evangelische, islamitische en gereformeerde school en niet van een uitsluitend evangelische school. De resultaten van de door u ingediende directe meting kunnen op grond van het voorgaande niet worden gebruikt om belangstelling aan te tonen voor evangelische scholengemeenschappen in Delft en Leidschendam-Voorburg.

U heeft de voedingsgebieden van de gevraagde scholen niet correct vastgesteld maar bent uitgegaan van het voedingsgebied gebaseerd op een vestiging van een school in Den Haag. U heeft ook niet de juiste cijfers gebruikt omdat u heeft gerekend met de basisgeneraties van volledige gemeenten en niet met de basisgeneraties van delen van de gemeenten die niet volledig in het voedingsgebied vielen. U heeft dus niet aangetoond dat de gevraagde scholen in Delft en Leidschendam-Voorburg aan de stichtingsnormen voldoen.

Stichting Ons Middelbaar Onderwijs te Tilburg

Aanvraag voor bekostiging van een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op rooms-katholieke grondslag, door splitsing van het 2College (16OX)

U verzoekt mij op grond van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) om voor bekostiging in aanmerking te brengen een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op rooms-katholieke grondslag te Tilburg die ontstaat door splitsing van het mavo, havo en vwo van het 2College te Oisterwijk, Tilburg en Berkel-Enschot (Brinnummer 16OX). Daarbij wordt de nevenvestiging aan de Sint Josephstraat 106 te Tilburg (16OX-01) met mavo havo en vwo, verzelfstandigd.

Ik heb uw verzoek getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 64, 3e lid, van de WVO keur ik uw aanvraag goed.

Motivering

Het 2College (16OX) zal na splitsing bestaan uit de de vestigingen aan:

de Van Kemenadelaan 5 te Oisterwijk (16OX-00) met lwoo, vbo, mavo, havo en vwo;

de Brittendreef 5 te Tilburg (16OX-02) met mavo, havo en vwo;

de Vlierakkerhof 1 te Berkel-Enschot (16OX-03) met lwoo en mavo;

Sportweg 11 te Tilburg (16OX04) met lwoo en mavo;

Kievitsblekweg 4 te Oisterwijk (16OX-09), met lwoo;

Jac. Van Vollenhovenstraat 260 te Tilburg (16OX-10);

Sportlaan 3 A te Oisterwijk (16OX-11).

De nieuwe scholengemeenschap zal worden gehuisvest in de huidige nevenvestiging aan:

de Sint Josephstraat 106 te Tilburg (16OX-01) met mavo, havo en vwo.

Het onderwijs aan de vestigingen van 2College (16OX) en de vestiging van de nieuwe school wijzigt niet als gevolg van de splitsing.

Ik heb uw verzoek voor splitsing van 2College getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 65, 3e lid van de WVO lid keur ik uw aanvraag voor splitsing van het mavo, havo, vwo van 2College goed. Omdat geen nieuwe huisvesting nodig is kan de bekostiging ingaan op 1 augustus 2019.

Motivering

Uw aanvraag voldoet aan de criteria voor splitsing in de Regeling voorzieningenplanning VO.

De te splitsen schoolsoorten moeten op de teldatum 1 oktober 2017 worden bezocht door tenminste twee maal het aantal leerlingen dat nodig is voor stichting van een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo. Uit de leerlingenaantallen op de teldatum 1 oktober 2017 blijkt dat de te splitsen schoolsoorten werden bezocht door respectievelijk:

mavo: 1953 leerlingen (nodig voor splitsing 2 x 195 = 390 leerlingen);

havo: 1193 leerlingen (nodig voor splitsing 2 x 244 = 488 leerlingen);

vwo: 955 leerlingen (nodig voor splitsing 2 x 293 = 596 leerlingen);

n.b. De aantallen leerlingen in gemeenschappelijke leerjaren in de onderbouw zijn naar rato van de verhoudingen in de bovenbouw, verdeeld over de verschillende schoolsoorten.

Verder moet na splitsing zowel de overblijvende school als de nieuw te stichten school voor beide prognosejaren (2024 en 2028) aan de stichtingsnormen voor een scholengemeenschap voldoen te weten:

195 leerlingen voor het mavo;

244 voor het havo;

293 voor het vwo.

Uit het door u bijgevoegde cijfermateriaal, het splitsingsplan en de prognoses voor de overblijvende en de nieuwe school blijkt dat aan de voorwaarden voor splitsing is voldaan.

Basisregistratie Instellingen (Brin)

Aan de nieuwe school (met de naam De Nieuwste School) waarvan de bekostiging aanvangt met ingang van 1 augustus 2019, heb ik het Brinnummer 31LW toegekend.

Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs in Rotterdam e.o. te Rotterdam

Aanvraag voor stichting scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op islamitische grondslag te Amsterdam

U verzoekt mij op grond van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) om voor bekostiging in aanmerking te brengen een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op islamitische grondslag te Amsterdam.

Ik heb uw verzoek getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 64, 1e en 2e lid, van de WVO wijs ik uw aanvraag af.

Motivering

Uw eigen berekening van het potentieel voor een islamitische school voor voortgezet onderwijs levert op basis van het belangstellingspercentage voor islamitisch basisonderwijs in Amsterdam en omgeving onvoldoende potentieel op. Voor geen van de gevraagde schoolsoorten en voor geen van beide prognosejaren wordt de stichtingsnorm gehaald. U heeft daarnaast een alternatieve prognose gemaakt die niet is opgesteld volgens de voorgeschreven methode. Van de wettelijk voorgeschreven methode kan echter niet worden afgeweken zodat uw alternatieve prognose niet kan worden gebruikt om potentieel aan te tonen.

De stichtingsnormen voor de gevraagde schoolsoorten als onderdeel van een scholengemeenschap zijn:

mavo: 195 leerlingen;

havo: 244 leerlingen;

vwo: 293 leerlingen.

Bij deze beschikking heb ik een controleprognose gevoegd voor de gevraagde school die is opgesteld volgens de voorgeschreven methode en waarbij ik uit ben gegaan van postcodegebied 1011 als beoogde locatie. Postcodegebieden die deel uitmaken van het voedingsgebied van een bestaande school van dezelfde soort en richting als de gevraagde school kunnen niet meetellen voor het potentieel voor de gevraagde school. U noemt zelf al het Cornelius Haga Lyceum. Overigens is ook het Tjalling Koopmans College Amsterdam met -onder andere- de richting islamitisch opgenomen in de Basisregistratie instellingen (Brin). Vrijwel alle postcodegebieden die vallen in de gemeenten Amsterdam en Zaanstad (de gemeenten met islamitisch basisonderwijs) maken deel uit van het voedingsgebied van het Cornelius Haga Lyceum en/of van het voedingsgebied van het Tjalling Koopmans College Amsterdam. Deze postcodegebieden kunnen niet meetellen voor de gevraagde school. De resterende postcodegebieden leveren daardoor geen (havo en vwo) of onvoldoende (mavo) potentieel op voor een islamitische school voor voorgezet onderwijs in Amsterdam.

Voedingsgebied en overlap met bestaande scholen

Richting

PC4

Gemeente

Vest.nr

Naam

Straat

Plaats

MAVO

HAVO

VWO

ISL

1011

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1011

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1012

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1012

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1013

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1013

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1014

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1014

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1015

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1015

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1016

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1016

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1017

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1017

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1018

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1018

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1019

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1019

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1021

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1021

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1022

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1022

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1023

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1023

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1024

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1024

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1025

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1025

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1026

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1026

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1027

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1027

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1028

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1028

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1031

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1031

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1032

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1032

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1033

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1033

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1034

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1034

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1035

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1035

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1036

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1036

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1037

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1037

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1041

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1041

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1042

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1042

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1043

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1043

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1044

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1044

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1045

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1045

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1046

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1046

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1047

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1051

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1051

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1052

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1052

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1053

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1053

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1054

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1054

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1055

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1055

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1056

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1056

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1057

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1057

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1058

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1058

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1059

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1059

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1060

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1060

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1061

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1061

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1062

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1062

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1063

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1063

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1064

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1064

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1065

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1065

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1066

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1066

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1067

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1067

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1068

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1068

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1069

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1069

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1071

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1071

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1072

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1072

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1073

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1073

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1074

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1074

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1075

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1075

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1076

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1076

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1077

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1077

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1078

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1078

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1079

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1079

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1081

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1081

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1082

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1082

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1083

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1083

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1086

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1087

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1091

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1091

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1092

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1092

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1093

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1093

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1094

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1094

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1095

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1095

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1096

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1096

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1097

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1097

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1098

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1098

Amsterdam

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1101

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1102

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1103

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1104

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1105

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1106

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1108

Amsterdam

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1111

Diemen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1111

Diemen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1112

Diemen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1112

Diemen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1113

Diemen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1114

Ouder-Amstel

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1114

Ouder-Amstel

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1115

Ouder-Amstel

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1115

Ouder-Amstel

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1117

Haarlemmermeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1118

Haarlemmermeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1121

Landsmeer

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1121

Landsmeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1127

Landsmeer

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1127

Landsmeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1141

Waterland

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1151

Waterland

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1153

Waterland

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1161

Haarlemmermeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1165

Haarlemmerliede

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1171

Haarlemmermeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1175

Haarlemmermeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1181

Amstelveen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1181

Amstelveen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1182

Amstelveen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1182

Amstelveen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1183

Amstelveen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1183

Amstelveen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1184

Amstelveen

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1185

Amstelveen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1186

Amstelveen

             

ISL

1187

Amstelveen

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1191

Ouder-Amstel

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1191

Ouder-Amstel

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1382

Weesp

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1398

Gooise Meren

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1432

Aalsmeer

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1452

Waterland

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1454

Waterland

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1454

Waterland

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1501

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1501

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1502

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1502

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1503

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1503

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1504

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1504

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1505

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1505

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1506

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1506

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1507

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1507

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1508

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1508

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1509

Zaanstad

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1509

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1511

Oostzaan

31FG00

TKC-Amsterdam

Meeuwenlaan

AMSTERDAM

 

X

X

ISL

1511

Oostzaan

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

ISL

1551

Zaanstad

31GM00

Cornelius Haga Lyceum

Naritaweg

AMSTERDAM

X

X

X

Prognose SIVOR Amsterdam

gevraagd onderwijs

Richting

Gemeente

Basisgen 2024

Basisgen 2028

Perc Richting

Perc Afd.

Verm.fact

Prog 2024

Prog 2028

HAVO

ISL

Aalsmeer

0

0

0

22,08

5,5

0

0

HAVO

ISL

Amstelveen

142

135

0

25,66

5,5

0

0

HAVO

ISL

Amsterdam

0

0

5

21,16

5,5

0

0

HAVO

ISL

Diemen

0

0

0

21,23

5,5

0

0

HAVO

ISL

Haarlemmerliede

0

0

0

17,72

5,5

0

0

HAVO

ISL

Haarlemmermeer

0

0

0

25,97

5,5

0

0

HAVO

ISL

Landsmeer

0

0

0

21,28

5,5

0

0

HAVO

ISL

Oostzaan

0

0

0

27,20

5,5

0

0

HAVO

ISL

Ouder-Amstel

0

0

0

27,81

5,5

0

0

HAVO

ISL

Weesp

0

0

0

26,39

5,5

0

0

HAVO

ISL

Zaanstad

0

0

2

19,21

5,5

0

0

HAVO

ISL

Waterland

0

0

0

20,00

5,5

0

0

HAVO

ISL

Gooise Meren

0

0

0

23,23

5,5

0

0

                   

TOTAAL HAVO

           

0

0

MAVO

ISL

Aalsmeer

0

0

0

26,62

4,0

0

0

MAVO

ISL

Amstelveen

154

144

0

19,96

4,0

0

0

MAVO

ISL

Amsterdam

1.091

1.069

5

21,77

4,0

48

47

MAVO

ISL

Diemen

42

29

0

20,21

4,0

0

0

MAVO

ISL

Haarlemmerliede

0

0

0

26,58

4,0

0

0

MAVO

ISL

Haarlemmermeer

0

0

0

27,43

4,0

0

0

MAVO

ISL

Landsmeer

0

0

0

21,28

4,0

0

0

MAVO

ISL

Oostzaan

0

0

0

28,00

4,0

0

0

MAVO

ISL

Ouder-Amstel

0

0

0

18,18

4,0

0

0

MAVO

ISL

Weesp

148

140

0

20,83

4,0

0

0

MAVO

ISL

Zaanstad

0

0

2

28,73

4,0

0

0

MAVO

ISL

Waterland

157

156

0

22,73

4,0

0

0

MAVO

ISL

Gooise Meren

58

58

0

17,48

4,0

0

0

                   

TOTAAL MAVO

           

48

47

VWO

ISL

Aalsmeer

0

0

0

26,41

5,8

0

0

VWO

ISL

Amstelveen

142

135

0

41,18

5,8

0

0

VWO

ISL

Amsterdam

0

0

5

29,50

5,8

0

0

VWO

ISL

Diemen

0

0

0

32,88

5,8

0

0

VWO

ISL

Haarlemmerliede

0

0

0

25,32

5,8

0

0

VWO

ISL

Haarlemmermeer

0

0

0

25,27

5,8

0

0

VWO

ISL

Landsmeer

0

0

0

37,59

5,8

0

0

VWO

ISL

Oostzaan

0

0

0

24,80

5,8

0

0

VWO

ISL

Ouder-Amstel

0

0

0

41,18

5,8

0

0

VWO

ISL

Weesp

0

0

0

31,02

5,8

0

0

VWO

ISL

Zaanstad

0

0

2

16,24

5,8

0

0

VWO

ISL

Waterland

0

0

0

39,09

5,8

0

0

VWO

ISL

Gooise Meren

0

0

0

47,92

5,8

0

0

                   

TOTAAL VWO

           

0

0

Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs in Rotterdam e.o. te Rotterdam

Aanvraag voor stichting scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op islamitische grondslag te Utrecht

U verzoekt mij op grond van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) om voor bekostiging in aanmerking te brengen een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op islamitische grondslag te Utrecht.

Ik heb uw verzoek getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 64, 1e en 2e lid, van de WVO wijs ik uw aanvraag af.

Motivering

Uw eigen berekening van het potentieel voor een islamitische school voor voortgezet onderwijs levert op basis van het belangstellingspercentage voor islamitisch basisonderwijs in Utrecht en omgeving onvoldoende potentieel op. Voor geen van de gevraagde schoolsoorten en voor geen van beide prognosejaren wordt de stichtingsnorm gehaald. U heeft daarnaast een alternatieve prognose gemaakt die niet is opgesteld volgens de voorgeschreven methode. Van de wettelijk voorgeschreven methode kan echter niet worden afgeweken zodat uw alternatieve prognose niet kan worden gebruikt om potentieel aan te tonen.

De stichtingsnormen voor de gevraagde schoolsoorten als onderdeel van een scholengemeenschap zijn:

mavo: 195 leerlingen;

havo: 244 leerlingen;

vwo: 293 leerlingen.

Bij deze beschikking heb ik een controleprognose gevoegd voor de gevraagde school die is opgesteld volgens de voorgeschreven methode en waarbij ik uit ben gegaan van postcodegebied 3512 als beoogde locatie. Postcodegebieden die deel uitmaken van het voedingsgebied van een bestaande school van dezelfde soort en richting als de gevraagde school kunnen niet meetellen voor het potentieel voor de gevraagde school. Alle postcodegebieden die vallen in de gemeenten Utrecht en Hilversum (de gemeenten met islamitisch basisonderwijs) maken deel uit van het voedingsgebied van het Tjalling Koopmans College Utrecht, welke school onder andere met de richting islamitisch in de Basisgeneratie instellingen is opgenomen. Deze postcodegebieden kunnen niet meetellen voor de gevraagde school. Het potentieel voor een islamitische school voor voorgezet onderwijs in Utrecht is daardoor nihil.

Voedingsgebied en overlap met bestaande scholen

Richting aanvraag

PC4

Gemeente

Vest.nr

Naam

Straat

Plaats

MAVO

HAVO

VWO

ISL

1213

Hilversum

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

1231

Wijdemeren

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3401

IJsselstein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3402

IJsselstein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3403

IJsselstein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3404

IJsselstein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3405

Lopik

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3417

Montfoort

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3431

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3432

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3433

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3434

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3435

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3436

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3437

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3438

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3439

Nieuwegein

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3451

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3452

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3453

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3454

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3455

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3481

Woerden

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3511

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3512

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3513

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3514

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3515

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3521

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3522

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3523

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3524

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3525

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3526

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3527

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3528

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3531

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3532

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3533

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3534

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3541

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3542

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3543

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3544

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3545

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3546

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3551

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3552

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3553

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3554

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3555

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3561

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3562

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3563

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3564

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3565

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3566

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3571

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3572

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3573

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3581

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3582

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3583

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3584

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3585

Utrecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3601

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3602

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3603

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3604

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3605

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3606

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3607

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3608

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3611

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3612

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3615

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3621

Stichtse Vecht

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3625

Wijdemeren

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3701

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3702

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3703

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3704

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3705

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3706

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3707

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3708

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3709

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3712

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3721

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3722

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3723

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3731

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3732

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3734

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3735

Zeist

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3737

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3738

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3739

De Bilt

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3971

Utrechtse Heuvelrug

             

ISL

3972

Utrechtse Heuvelrug

             

ISL

3981

Bunnik

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3984

Bunnik

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3985

Bunnik

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3991

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3992

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3993

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3994

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3995

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3997

Houten

             

ISL

3998

Houten

31CZ00

Ida Gerhardt Academie

Kuipershof

GELDERMALSEN

X

X

X

ISL

3998

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

3999

Houten

31FH00

TKC Utrecht

Weerdsingel W.Z.

UTRECHT

X

X

X

ISL

4124

Vianen

             

ISL

4131

Vianen

             

ISL

4132

Vianen

             
Prognose SIVOR Utrecht

gevraagd onderwijs

Richting aanvraag

Gemeente

Basis.gen 2024

Basis.gen 2028

Perc Richting

Perc Afd.

Verm.fact

Prog 2024

Prog 2028

HAVO

ISL

De Bilt

0

0

0

26,98

5,5

0

0

HAVO

ISL

Bunnik

0

0

0

27,60

5,5

0

0

HAVO

ISL

Houten

5

9

0

27,51

5,5

0

0

HAVO

ISL

Lopik

0

0

0

17,21

5,5

0

0

HAVO

ISL

Montfoort

0

0

0

23,15

5,5

0

0

HAVO

ISL

Utrecht

0

0

3

22,06

5,5

0

0

HAVO

ISL

IJsselstein

0

0

0

10,15

5,5

0

0

HAVO

ISL

Zeist

0

0

0

30,26

5,5

0

0

HAVO

ISL

Nieuwegein

0

0

0

14,29

5,5

0

0

HAVO

ISL

Hilversum

0

0

2

22,28

5,5

0

0

HAVO

ISL

Vianen

132

124

0

21,71

5,5

0

0

HAVO

ISL

Woerden

0

0

0

25,30

5,5

0

0

HAVO

ISL

Utrechtse Heuvelrug

227

229

0

25,38

5,5

0

0

HAVO

ISL

Wijdemeren

0

0

0

30,12

5,5

0

0

HAVO

ISL

Stichtse Vecht

0

0

0

26,93

5,5

0

0

                   

TOTAAL HAVO

           

0

0

MAVO

ISL

De Bilt

0

0

0

17,18

4,0

0

0

MAVO

ISL

Bunnik

0

0

0

21,35

4,0

0

0

MAVO

ISL

Houten

5

9

0

18,34

4,0

0

0

MAVO

ISL

Lopik

0

0

0

27,91

4,0

0

0

MAVO

ISL

Montfoort

0

0

0

26,85

4,0

0

0

MAVO

ISL

Utrecht

0

0

3

19,83

4,0

0

0

MAVO

ISL

IJsselstein

0

0

0

25,29

4,0

0

0

MAVO

ISL

Zeist

0

0

0

15,69

4,0

0

0

MAVO

ISL

Nieuwegein

0

0

0

23,58

4,0

0

0

MAVO

ISL

Hilversum

0

0

2

21,64

4,0

0

0

MAVO

ISL

Vianen

132

124

0

28,62

4,0

0

0

MAVO

ISL

Woerden

0

0

0

23,83

4,0

0

0

MAVO

ISL

Utrechtse Heuvelrug

227

229

0

18,62

4,0

0

0

MAVO

ISL

Wijdemeren

0

0

0

27,02

4,0

0

0

MAVO

ISL

Stichtse Vecht

0

0

0

23,89

4,0

0

0

                   

TOTAAL MAVO

           

0

0

VWO

ISL

De Bilt

0

0

0

40,55

5,8

0

0

VWO

ISL

Bunnik

0

0

0

35,42

5,8

0

0

VWO

ISL

Houten

5

9

0

36,68

5,8

0

0

VWO

ISL

Lopik

0

0

0

21,40

5,8

0

0

VWO

ISL

Montfoort

0

0

0

22,22

5,8

0

0

VWO

ISL

Utrecht

0

0

3

30,49

5,8

0

0

VWO

ISL

IJsselstein

0

0

0

36,97

5,8

0

0

VWO

ISL

Zeist

0

0

0

38,48

5,8

0

0

VWO

ISL

Nieuwegein

0

0

0

31,27

5,8

0

0

VWO

ISL

Hilversum

0

0

2

37,57

5,8

0

0

VWO

ISL

Vianen

132

124

0

22,70

5,8

0

0

VWO

ISL

Woerden

0

0

0

23,03

5,8

0

0

VWO

ISL

Utrechtse Heuvelrug

227

229

0

38,31

5,8

0

0

VWO

ISL

Wijdemeren

0

0

0

24,53

5,8

0

0

VWO

ISL

Stichtse Vecht

0

0

0

26,93

5,8

0

0

                   

TOTAAL VWO

           

0

0

Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs in Rotterdam e.o. te Rotterdam

Aanvraag voor stichting scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op islamitische grondslag te Den Haag

U verzoekt mij op grond van artikel 64 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) om voor bekostiging in aanmerking te brengen een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo op islamitische grondslag te Den Haag.

Ik heb uw verzoek getoetst aan het bepaalde in artikel 64 van de WVO en de Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs van 23 augustus 2018 (VO/BMR/1389467).

Besluit

Met toepassing van artikel 64, 1e en 2e lid, van de WVO wijs ik uw aanvraag af.

Motivering

Uw eigen prognose voor een islamitische school voor voortgezet onderwijs levert op basis van het belangstellingspercentage voor islamitisch basisonderwijs in Den Haag en omgeving onvoldoende potentieel op. Voor geen van de gevraagde schoolsoorten en voor geen van beide prognosejaren wordt de stichtingsnorm gehaald. U heeft daarnaast een alternatieve prognose gemaakt die niet is opgesteld volgens de voorgeschreven methode. Van de wettelijk voorgeschreven methode kan echter niet worden afgeweken zodat uw alternatieve prognose niet kan worden gebruikt om potentieel aan te tonen.

Bij deze beschikking heb ik een controleprognose gevoegd voor de gevraagde school, die is opgesteld volgens de voorgeschreven methode en waarbij ik uit ben gegaan van postcodegebied 2525 als beoogde locatie. U noemt postcode 2025 maar dat is een postcode in de gemeente Haarlem en ik ben er daarom vanuit gegaan dat u postcode 2525 bedoelde. De gekozen postcode is overigens in dit geval niet van belang. De prognose voor een islamitische school voor voortgezet onderwijs in Den Haag levert -ongeacht de beoogde locatie van de gevraagde scholengemeenschap- onvoldoende potentieel op. De stichtingsnormen voor de gevraagde schoolsoorten als onderdeel van een scholengemeenschap zijn:

mavo: 195 leerlingen;

havo: 244 leerlingen;

vwo: 293 leerlingen.

Voedingsgebied SIVOR Den Haag

Richting aanvraag

PC4

Gemeente

Perc Richting

Basgen 2024

Basgen 2028

ISL

2243

Wassenaar

0

34

37

ISL

2244

Wassenaar

0

34

34

ISL

2245

Wassenaar

0

30

28

ISL

2251

Voorschoten

0

120

118

ISL

2254

Voorschoten

0

15

15

ISL

2261

Leidschendam-Voorburg

0

44

47

ISL

2262

Leidschendam-Voorburg

0

33

35

ISL

2263

Leidschendam-Voorburg

0

59

52

ISL

2264

Leidschendam-Voorburg

0

115

119

ISL

2265

Leidschendam-Voorburg

0

46

45

ISL

2266

Leidschendam-Voorburg

0

81

72

ISL

2267

Leidschendam-Voorburg

0

4

5

ISL

2271

Leidschendam-Voorburg

0

99

92

ISL

2272

Leidschendam-Voorburg

0

110

111

ISL

2273

Leidschendam-Voorburg

0

72

71

ISL

2274

Leidschendam-Voorburg

0

109

113

ISL

2275

Leidschendam-Voorburg

0

78

70

ISL

2281

Rijswijk

0

68

68

ISL

2282

Rijswijk

0

114

128

ISL

2283

Rijswijk

0

57

60

ISL

2284

Rijswijk

0

37

37

ISL

2285

Rijswijk

0

74

79

ISL

2286

Rijswijk

0

151

154

ISL

2287

Rijswijk

0

39

38

ISL

2288

Rijswijk

0

28

38

ISL

2289

Rijswijk

0

18

25

ISL

2291

Westland

0

147

154

ISL

2292

Westland

0

45

40

ISL

2295

Westland

0

40

38

ISL

2491

’s-Gravenhage

3

2

26

ISL

2492

’s-Gravenhage

3

161

134

ISL

2493

’s-Gravenhage

3

132

139

ISL

2495

’s-Gravenhage

3

18

17

ISL

2496

’s-Gravenhage

3

169

164

ISL

2497

’s-Gravenhage

3

151

131

ISL

2498

’s-Gravenhage

3

92

79

ISL

2511

’s-Gravenhage

3

43

42

ISL

2512

’s-Gravenhage

3

132

126

ISL

2513

’s-Gravenhage

3

63

67

ISL

2514

’s-Gravenhage

3

27

28

ISL

2515

’s-Gravenhage

3

157

152

ISL

2516

’s-Gravenhage

3

85

87

ISL

2517

’s-Gravenhage

3

96

97

ISL

2518

’s-Gravenhage

3

90

88

ISL

2521

’s-Gravenhage

3

100

104

ISL

2522

’s-Gravenhage

3

136

135

ISL

2523

’s-Gravenhage

3

68

68

ISL

2524

’s-Gravenhage

3

98

94

ISL

2525

’s-Gravenhage

3

207

184

ISL

2526

’s-Gravenhage

3

169

152

ISL

2531

’s-Gravenhage

3

109

115

ISL

2532

’s-Gravenhage

3

78

84

ISL

2533

’s-Gravenhage

3

72

72

ISL

2541

’s-Gravenhage

3

100

98

ISL

2542

’s-Gravenhage

3

132

133

ISL

2543

’s-Gravenhage

3

81

87

ISL

2544

’s-Gravenhage

3

145

147

ISL

2545

’s-Gravenhage

3

130

132

ISL

2546

’s-Gravenhage

3

76

75

ISL

2547

’s-Gravenhage

3

84

83

ISL

2548

’s-Gravenhage

3

302

281

ISL

2551

’s-Gravenhage

3

107

112

ISL

2552

’s-Gravenhage

3

160

151

ISL

2553

’s-Gravenhage

3

67

78

ISL

2554

’s-Gravenhage

3

8

12

ISL

2555

’s-Gravenhage

3

62

70

ISL

2561

’s-Gravenhage

3

61

56

ISL

2562

’s-Gravenhage

3

106

99

ISL

2563

’s-Gravenhage

3

111

104

ISL

2564

’s-Gravenhage

3

136

139

ISL

2565

’s-Gravenhage

3

127

131

ISL

2566

’s-Gravenhage

3

68

63

ISL

2571

’s-Gravenhage

3

118

108

ISL

2572

’s-Gravenhage

3

139

124

ISL

2573

’s-Gravenhage

3

124

126

ISL

2574

’s-Gravenhage

3

95

96

ISL

2581

’s-Gravenhage

3

40

42

ISL

2582

’s-Gravenhage

3

114

113

ISL

2583

’s-Gravenhage

3

130

135

ISL

2584

’s-Gravenhage

3

69

67

ISL

2585

’s-Gravenhage

3

68

70

ISL

2586

’s-Gravenhage

3

85

91

ISL

2587

’s-Gravenhage

3

82

80

ISL

2591

’s-Gravenhage

3

79

81

ISL

2592

’s-Gravenhage

3

74

73

ISL

2593

’s-Gravenhage

3

78

83

ISL

2594

’s-Gravenhage

3

18

20

ISL

2595

’s-Gravenhage

3

87

91

ISL

2596

’s-Gravenhage

3

105

114

ISL

2597

’s-Gravenhage

3

100

108

ISL

2611

Delft

0

88

78

ISL

2612

Delft

0

97

106

ISL

2613

Delft

0

103

101

ISL

2614

Delft

0

149

157

ISL

2616

Delft

0

1

0

ISL

2622

Delft

0

71

65

ISL

2623

Delft

0

51

58

ISL

2624

Delft

0

76

73

ISL

2625

Delft

0

111

96

ISL

2626

Delft

0

1

0

ISL

2627

Delft

0

8

7

ISL

2628

Delft

0

78

74

ISL

2629

Delft

0

1

3

ISL

2631

Pijnacker-Nootdorp

0

230

197

ISL

2632

Pijnacker-Nootdorp

0

67

62

ISL

2635

Midden-Delfland

0

141

129

ISL

2636

Midden-Delfland

0

51

48

ISL

2641

Pijnacker-Nootdorp

0

180

178

ISL

2645

Pijnacker-Nootdorp

0

138

107

ISL

2671

Westland

0

156

151

ISL

2672

Westland

0

54

48

ISL

2673

Westland

0

46

40

ISL

2675

Westland

0

86

76

ISL

2678

Westland

0

152

148

ISL

2681

Westland

0

136

153

ISL

2684

Westland

0

10

11

ISL

2685

Westland

0

61

59

ISL

2716

Zoetermeer

0

116

120

ISL

2717

Zoetermeer

0

104

103

ISL

3155

Midden-Delfland

0

76

72

prognose SIVOR Den Haag

gevraagd onderwijs

Richting

Gemeente

Basis.gen 2024

Basis.gen 2028

Perc Richting

Perc Afd.

Verm.fact

Prog 2024

Prog 2028

HAVO

ISL

Delft

832

816

0

21,09

5,5

0

0

HAVO

ISL

’s-Gravenhage

6.109

6.042

3

22,63

5,5

228

226

HAVO

ISL

Rijswijk

584

625

0

22,18

5,5

0

0

HAVO

ISL

Voorschoten

135

133

0

17,87

5,5

0

0

HAVO

ISL

Wassenaar

97

98

0

24,12

5,5

0

0

HAVO

ISL

Zoetermeer

220

222

0

23,08

5,5

0

0

HAVO

ISL

Westland

930

916

0

21,25

5,5

0

0

HAVO

ISL

Midden-Delfland

267

249

0

29,45

5,5

0

0

HAVO

ISL

Leidschendam-Voorburg

846

829

0

24,97

5,5

0

0

HAVO

ISL

Pijnacker-Nootdorp

614

542

0

26,05

5,5

0

0

                   

TOTAAL HAVO

           

228

226

MAVO

ISL

Delft

832

816

0

22,83

4,0

0

0

MAVO

ISL

’s-Gravenhage

6.109

6.042

3

22,53

4,0

165

163

MAVO

ISL

Rijswijk

584

625

0

22,38

4,0

0

0

MAVO

ISL

Voorschoten

135

133

0

19,24

4,0

0

0

MAVO

ISL

Wassenaar

97

98

0

20,26

4,0

0

0

MAVO

ISL

Zoetermeer

220

222

0

28,38

4,0

0

0

MAVO

ISL

Westland

930

916

0

31,51

4,0

0

0

MAVO

ISL

Midden-Delfland

267

249

0

18,55

4,0

0

0

MAVO

ISL

Leidschendam-Voorburg

846

829

0

22,84

4,0

0

0

MAVO

ISL

Pijnacker-Nootdorp

614

542

0

25,71

4,0

0

0

                   

TOTAAL MAVO

           

165

163

VWO

ISL

Delft

832

816

0

30,71

5,8

0

0

VWO

ISL

’s-Gravenhage

6.109

6.042

3

24,69

5,8

262

260

VWO

ISL

Rijswijk

584

625

0

29,36

5,8

0

0

VWO

ISL

Voorschoten

135

133

0

44,67

5,8

0

0

VWO

ISL

Wassenaar

97

98

0

45,02

5,8

0

0

VWO

ISL

Zoetermeer

220

222

0

21,65

5,8

0

0

VWO

ISL

Westland

930

916

0

17,83

5,8

0

0

VWO

ISL

Midden-Delfland

267

249

0

33,09

5,8

0

0

VWO

ISL

Leidschendam-Voorburg

846

829

0

33,73

5,8

0

0

VWO

ISL

Pijnacker-Nootdorp

614

542

0

31,60

5,8

0

0

                   

TOTAAL VWO

           

262

260

De Minister voor Basis en Voortgezet Onderwijs en Media A. Slob, Namens deze, De directeur Onderwijsinstellingen van de Dienst Uitvoering Onderwijs N. Zeijlemaker

Naar boven