Ontwerpbestemmingsplan 150 kV ondergronds kabeltracé Dordrecht merwedehaven - Alblasserdam

Logo Papendrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerp-bestemmingsplan 150 kV ondergronds kabeltracé Dordrecht Merwedehaven – Alblasserdam vanaf maandag 14 januari 2019 tot maandag 25 februari 2019 voor een ieder ter inzage ligt op het gemeentehuis.

Plangebied

De ondergrondse hoogspanningsverbinding komt te liggen binnen het grondgebied van drie gemeenten, te weten: Alblasserdam, Dordrecht en Papendrecht. In Papendrecht volgt het tracé grotendeels het tracé van de bestaande bovengrondse 150 kV-hoogspanningsverbinding Dordrecht Merwedehaven – Alblasserdam en de 150 kV-verbinding Alblasserdam – Arkel. Nadere informatie kunt u inwinnen via de projectwebsite van TenneT https://www.tennet.eu/nl/ons-hoogspanningsnet/onshore-projecten-nederland/dordrecht-merwedehaven-alblasserdam/

 

Terinzagelegging

De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel in het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht. Ook is het mogelijk op afspraak de stukken in te zien.Voor een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 14078. De stukken kunnen ook digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid schriftelijk op de stukken te reageren door middel van het indienen van een zienswijze. U kunt uw zienswijze indienen bij de gemeenteraad Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient u tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te maken met het taakveld VTHV van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling (14078). Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Papendrecht, 14 januari 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht,

de secretaris, de burgemeester,

R. van Netten. A.J. Moerkerke.

Naar boven