Bestemmingsplan De Peinder Mieden, herziening vastgesteld

Logo Smallingerland

 

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het bestemmingsplan Drachtstercompagnie-Zuid op 26 maart 2019 door de gemeenteraad ongewijzigd is vastgesteld.

 

Doel van het plan

  • Op 4 juli 2017 is het bestemmingsplan De Peinder Mieden vastgesteld. In de opzet waren maximaal 45 woningen mogelijk. Het plan wordt gefaseerd uitgevoerd. Fase 1 biedt ruimte voor 31 woonkavels (rechtstreeks inbestemd) en fase 2 biedt ruimte voor de overige 14 woonkavels (via een wijzigingsbevoegdheid). In fase 2 is een locatie opgenomen waar 2 aaneensloten woonkavels zijn gesitueerd, waarbij ook een extra aanduidingsvlak is opgenomen van een bijzondere woonvorm. Het idee is dat deze locatie qua functies uitwisselbaar is. Achteraf blijkt nu dat de beide aanduidingsvlakken wonen abusievelijk zijn samengevoegd tot één aanduidingsvlak wonen. De voorliggende herziening is hier een reparatie van.

Bekijken

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2018BGB069-0401

 

Reageren

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen. Als het besluit afwijkt van het ontwerpbesluit dat ter inzage heeft gelegen kunt u ,als u geen zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen voor zover het beroepschrift betrekking heeft op deze afwijkingen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

 

Beroepstermijn: vrijdag 10 mei 2019 tot en met donderdag 20 juni 2019

WD/ONTW

 

 

Naar boven