Gemeente Uithoorn - verkeersbesluit instellen maximumsnelheid 30 km/uur Amsteldijk-Zuid, Uithoorn, op 1, 2, 22 en 23 juni 2019

Logo Uithoorn

Uithoorn, 2019-031269

Burgemeester en Wethouders van Uithoorn;

Formeel kader

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle gemeentelijke wegen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de, namens de politiechef politieregio Amsterdam, gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering over dit verkeersbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers (artikel 2, lid 1, a en b Wegenverkeerswet 1994) is het gewenst om, in verband met twee kanopolotoernooien op 1 en 2 juni 2019 en 22 en 23 juni 2019 bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter, Amsteldijk-Zuid 253, op deze dagen een maximumsnelheid van 30 km/uur in te stellen op de Amsteldijk-Zuid ter hoogte van het verenigingsgebouw van de roei- en kanovereniging. De plaatsing van de hiertoe benodigde verkeersborden (bord A1 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990) zal worden uitgevoerd conform de bij dit besluit behorende tekeningen.

Doel

Het doel is de snelheid te verlagen ter hoogte van Amsteldijk-Zuid 253 te Uithoorn bij de roei- kanovereniging. In het weekend van 1 en 2 juni 2019 en 22 en 23 juni 2019 zijn er kanopolotoernooien die veel deelnemers en bezoekers trekken. Langs de kant van de Amstel zitten mensen die de weg oversteken. Doel is de snelheid te verlagen en doorgaand verkeer te waarschuwen/informeren voor overstekende toeschouwers. Dit komt de verkeersveiligheid tijdens deze evenementen ten goede. Na aflooop van het evenement worden de borden weer verwijderd.

Belangenafweging

De bruikbaarheid en bereikbaarheid is niet in het geding. De verkeersveiligheid wordt met de tijdelijke snelheidsverlaging verbeterd in combinatie met twee niet verkeersbesluitplichtige borden waarmee de weggebruiker wordt gewaarschuwd voor overstekende toeschouwers.

 

Besluit

Door het plaatsen van het borden A1 en A2 van bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 een maximumsnelheid van 30 km/uur in te stellen op Amsteldijk-Zuid ter hoogte van Amsteldijk-Zuid 253 op 1,2, 22 en 23 juni 2019 van 07.00 tot 20.00 uur conform de bij dit besluit behorende tekeningen.

 

 

Uithoorn, 29 april 2019

namens dezen,

 

 

M.R. Kooymans

afdelingshoofd, afdeling Buurt

Uitvoeringsorganisatie Duo+

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Een bezwaarschrift tegen dit besluit kan door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn) binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

1. naam en adres, alinea

2. datum bezwaarschrift, alinea

3. omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, alinea

4. de reden(en) waarom u bezwaar maakt, alinea

5. schrijft u het bezwaarschrift in een vreemde taal, dan zorgt u voor een vertaling, alinea

6. (bij voorkeur) een kopie van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken.

 

 

Naar boven