Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Numero Dertien 6 B

Logo Veendam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam maken bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het veranderen van een pluimveehouderij met akkerbouwtak aan de Numero Dertien 6 B te Veendam.

In de huidige situatie worden in de bestaande pluimveestal (stal A) 42.000 stuks vleeskuikens gehouden.

De veranderingen betreffen:

Het verlengen van de bestaande pluimveestal (stal A), het bouwen van een nieuwe pluimveestal (stal B) en het bouwen van een nieuwe werktuigenberging en opslagruimte (gebouw C & D).

In de gewenste situatie krijgen de vleeskuikens meer ruimte (staloppervlakte) ter beschikking.

Het aantal vleeskuikens neemt niet toe ten opzichte van de vergunde situatie.

In het pluimveebedrijf worden in de vergunde situatie 42.000 stuks vleeskuikens (Rav. E 5.14) in pluimveestal A gehouden.

In de gewenste situatie worden in de pluimveestal A (incl. verlenging) 21.000 stuks vleeskuikens gehouden en in de nieuwe pluimveestal B worden ook 21.000 stuks vleeskuikens gehouden.

De nieuwe pluimveestal B wordt voorzien van een overdekte uitloop en de bestaande pluimveestal A wordt ook voorzien van een overdekte uitloop.

De beoogde activiteit (het bouwen en verlengen van een pluimveestal) staat vermeld in bijlage D, categorie 14 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 14 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling, die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen van 9 mei tot 20 juni op het gemeentehuis te Veendam, Raadhuisplein 5, 9641 AW Veendam.

Vervolgprocedure

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen, zoals de procedure voor een bestemmingsplan of omgevingsvergunning..

Informatie

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de gemeente Veendam, Raadhuisplein 5, 9641 AW Veendam; telefoonnummer 0598 65 22 22.

Naar boven