Bekendmaking artikel 6 Wvg voor locaties in Harreveld en Vragender

Logo Oost Gelre

Aanwijzing

Burgemeester en Wethouders van Oost Gelre maken op grond van  artikel 7,  lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 7 mei 2019 op grond van artikel 6 Wvg, gronden die gelegen zijn in Harreveld aan de Looweg bij nummer 27a en de Bothweg tegenover nummer 7, en in Vragender op de hoek Kapelweg/Pastoor Reibersstraat, aan de Pastoor Reibersstraat en aan de Winterswijkseweg achter nummer 2 en 4 voorlopig hebben aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26  Wvg van toepassing zijn. De betrokken gronden zijn nader aangeduid op het bij ons besluit behorende kadastrale overzicht en de perceelslijst.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden. (Publicatie Staatscourant: 8 mei 2019).

Ter inzage

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt samen met het conceptvoorstel aan de Raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de naam van de eigenaren alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 9 mei 2019 in het gemeentehuis van Oost Gelre voor een ieder kosteloos ter inzage gedurende de openingstijden.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de Gemeente Oost Gelre moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.

Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond wil verkopen. De eigenaren en de beperkt gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u binnen zes weken na datum van dit besluit een

bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar; 

    Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

     

    Zienswijzen

    Binnen drie maanden dient de gemeenteraad een besluit tot aanwijzing te nemen. Gebeurt dit niet, dan is de voorlopige aanwijs vervallen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding door de Raad kunnen belanghebbenden vóór  6 juni 2019 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze ten aanzien van het raadsvoorstel indienen.

    De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

    Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de raad mondeling kenbaar wensen te maken dient dit te geschieden via mevrouw I. Papen, telefoonnummer 0544-393495.

     

    Lichtenvoorde, 7 mei 2019

    Burgemeester en Wethouders van Oost Gelre.

Naar boven