Ter inzage ontwerpbestemmingsplan ‘Maatregelen N239, gemeente Opmeer’

Logo Opmeer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Opmeer maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8 Wro het ontwerpbestemmingsplan ‘Maatregelen N239, gemeente Opmeer’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied omvat twee locaties langs/nabij de weg N239. De eerste locatie is ter hoogte van de Ringsloot. De tweede locatie is de kruising van de N239 met de Zuiderzeestraat/Koggenrandweg in Aartswoud. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van een aparte fietsbrug bij de Ringsloot naast de bestaande weg en in de realisering van een rotonde bij de kruising N239 – Zuiderzeestraat/Koggenrandweg. De rotonde ligt overigens gedeeltelijk op het grondgebied van de gemeente Hollands Kroon. Voor dat deel zal door het gemeentebestuur van Hollands Kroon een aparte bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. De provincie Noord-Holland is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de feitelijke realisering van deze maatregelen.

Ter inzage legging

Het schriftelijke ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 9 mei 2019 tot en met woensdag 19 juni 2019 op werkdagen tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en heeft als planidentificatienummer NL.IMRO.0432.BPmaatrN239-ON01.

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder een schriftelijke zienswijze naar voren worden gebracht. De brief dient gericht te worden aan de gemeenteraad van Opmeer, Postbus 199, 1715 ZK te Opmeer. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient vooraf een afspraak te worden gemaakt (0226-363333).

 

Naar boven