Kennisgeving m.e.r.-aanmeldingsnotitie inrichting Pernis-West 1 te Rotterdam, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 12 oktober 2018 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen, betreffende een voorgenomen activiteit in de inrichting Pernis-West 1 die is gelegen op de locatie Propaanweg te Rotterdam, kadastraal gemeente Pernis, Sectie A, nummer 1007 (gedeeltelijk).

De mededeling betreft het voornemen om met een mobiele installatie een side track boring uit te voeren om de productie uit het bestaande gasreservoir te verbeteren. De bestaande productieput PSW-6 wordt hierdoor gewijzigd.

In categorie D.17.2 van Besluit m.e.r. is bepaald dat "voor het uitvoeren van diepboringen dan wel een wijziging of uitbreiding daarvan", de procedure voor m.e.r.-beoordelingsplicht als bedoeld in de artikelen 7.16 en 7.17 van de Wet milieubeheer van toepassing is.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder b, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd hierop te beslissen.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit zullen te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning voor de inrichting, ter inzage worden gelegd op de secretarie van de gemeente Rotterdam.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. E.M. Bruinenberg (tel. 06 11498334)

Naar boven