Ontwerp Uitwerkingsplan ‘Overteylingen, Oost Sassenheim ’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.9a en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 29 april 2019 hebben besloten het ontwerp uitwerkingsplan ‘Overteylingen Oost, Sassenheim’ met identificatienummer NL.IMRO.15250000SAS05012-ON01 vast te stellen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Plangebied en inhoud

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Carolus Clusiuslaan, Hoofdstraat, Jan van Brabantweg, Plantheklaan, Drietanderlaan, Rietschelftlaan en Plattanderlaan. In het in 2008 vastgestelde bestemmingsplan Overteylingen is aan dit gebied de bestemming ‘Uit te werken Woongebied’ toegekend. Dit houdt in dat de bestemming binnen een aantal regels uitgewerkt mag worden voor de bouw van maximaal 130 woningen. Het voorliggende uitwerkingsplan voorziet in de ontwikkeling van 108 woningen met de bijbehorende infrastructuur en voorzieningen. Naast de 108 woningen in het uitwerkingsplan zijn 26 woningen langs de Carolus Clusiuslaan voorzien, die in het bestemmingsplan Overteylingen uit 2008 al zijn bestemd. De appartementen binnen het uitwerkingsgebied hebben een bouwhoogte van maximaal 14 meter. Het gebied krijgt een nieuwe verkeersontsluiting op de Hoofdstraat tussen de woningen Hoofdstraat 315 en 321.  

Inloopbijeenkomst

Op woensdagavond 15 mei 2019 organiseren wij, samen met ontwikkelaars Timpaan en Van Rhijnbouw een inloopavond over het ontwerp uitwerkingsplan voor omwonenden en belangstellenden. Tijdens deze avond kunt u kennis nemen van het plan en zijn medewerkers van de ontwikkelaars en de gemeente aanwezig om vragen over het plan en de procedure te beantwoorden. Deze avond vindt plaats in het bestuurscentrum aan het Raadhuisplein 1 in Voorhout van 19:30 uur tot 21:30 uur. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan bent u deze avond van harte welkom.

Deze inloopavond is geen verkoopavond. Informatieverstrekking over woningen, prijzen en registratie als belangstellende voor een woning vindt separaat plaats via de ontwikkelaars. Belangstellenden zijn uiteraard wel van harte welkom om kennis te nemen van het plan.

Ter inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan ligt vanaf maandag 13 mei 2019 tot en met zondag 23 juni 2019 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerp uitwerkingsplan plan tijdens deze periode inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim. De digitale versie van dit ontwerp uitwerkingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder– ‘Inwoners en ondernemers’/’Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen – ‘Sassenheim – “ontwerp uitwerkingsplan ‘Overteylingen Oost, Sassenheim’ ter inzage vindt u een link naar het ontwerp uitwerkingsplan.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerp uitwerkingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-19-079237.  

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan Zandstra van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14-0252 of via de email: j.zandstra@hltsamen.nl.

 

Naar boven