Terinzagelegging wijzigingsplan Oranje Nassau, wijzigingsplan Duivenvoordestraat, maatschappelijke voorziening, gemeente Oegstgeest

Logo Oegstgeest

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het wijzigingsplan ‘Oranje Nassau, wijzigingsplan Duivenvoordestraat, maatschappelijke voorziening’, overeenkomstig artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, door het college op 8 januari 2019 gewijzigd is vastgesteld. Met ingang van 17 januari 2019 tot en met 27 februari 2109 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

Wijzigingsplangebied

Het voorliggende wijzigingsplan betreft de ontwikkeling van een maatschappelijke voorziening ten behoeven van dementerende ouderen in het zuiden van Oegstgeest. Het plangebied betreft het oostelijk deel van het sportterrein van ASC, nabij de T-splitsing in de Spaargarenstraat.

De grens van het plangebied van dit wijzigingsplan volgt de grens van het plangebied van het eerder vastgestelde wijzigingsplan ‘Oranje Nassau, wijzigingsplan Duivenvoordestraat’. In dat wijzigingsplan was de locatie voor de maatschappelijke voorziening buiten het plangebied gelaten. Voorliggend wijzigingsplan vult de ontstane ‘witte vlek’ als het ware op.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal te vinden op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.oegstgeest.nl> bestemmingplannen> nu-ter-inzage wordt u doorgelinkt naar deze landelijke site. Ook kan een papierenversie van het bestemmingsplan gedurende deze termijn bij de receptie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest worden ingezien. Wij wijzen u er wel op dat de papieren versie minder gebruiksvriendelijk is dan de digitale versie en adviseren u het bestemmingsplan via ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Wijzigingen

De voornaamste wijziging betreft het terug brengen van het aantal appartementen van 25 naar 20

Voor een overzicht van alle doorgevoerde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar de ‘Nota beantwoording Zienswijzen’

Beroep

Zij die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen. Daarnaast kan eenieder gedurende deze termijn beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ter inzage gelegen hebbende ontwerpbestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven