Ontwerpbestemmingsplan Frederikslaan 7 te Lisse  

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Frederikslaan 7 te Lisse in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied omvat het bedrijfsperceel voor zover gelegen in de gemeente Lisse. Ruwweg houdt dit in dat het achterste deel van het terrein het plangebied vormt; het deel ten westen van de bestaande bedrijfsbebouwing. Het perceel ligt even ten oosten van de Leidsevaart en ten westen van de kernen Hillegom (ten zuidwesten) en Lisse (ten noordwesten).

Inhoud plan

De aanleiding voor het voorliggende bestemmingsplan is de oprichting van een schuurkas op het perceel Frederikslaan 7. De aangevraagde schuurkas is gelegen op het grondgebied van zowel de gemeente Hillegom als Lisse. De schuurkas betreft een uitbreiding van de bestaande bebouwing op de locatie. De aanvraag is passend binnen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1997 van de gemeente Hillegom maar niet binnen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2012 van de gemeente Lisse. Verschuiving en uitbreiding van het bestaande bouwvlak is nodig om te voldoen aan de aanvraag. Het voorliggend ontwerpbestemmingsplan voorziet daarin.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Frederikslaan 7’ ligt ter inzage van 9 mei 2019 tot en met 12 juni 2019. Tijdens deze termijn kan door u een zienswijze worden ingediend.

De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf 9 mei 2019 inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0553.Frederikslaan7-ONX1.

Tegelijkertijd kunt u op de website van de gemeente Lisse een pdf van de analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan downloaden. Een fysiek exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op het gemeentehuis van de gemeente Lisse.

N.b. indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening, de digitale versie bepalend.

Zienswijze indienen

Binnen een termijn van 6 weken, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk uw zienswijze indienen bij de raad van de gemeente Lisse, Postbus 200, 2161 AE Lisse. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Wilt u liever mondeling reageren dan kunt u een afspraak maken met Renate van de Nes van het team planvorming via telefoonnummer 14 0252. Voor een mondelinge zienswijze is het wel noodzakelijk dat u naar het gemeentehuis toe komt. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via e-mailadres gemeente@lisse.nl. Anonieme reacties worden niet in behandeling genomen.

De raad betrekt de zienswijze bij de vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit wordt te zijner tijd gepubliceerd op www.lisse.nl en in het LisserNieuws.

 

Naar boven