Vastgesteld bestemmingsplan 'Oude Kleefsebaan 130 te Berg en Dal'

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het bestemmingsplan ongewijzigd is vastgesteld en het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan betreft het omzetten van de bestemming van de Rijksmonumentale villa 'Dalhof' aan de Oude Kleefsebaan 130 te Berg en Dal naar een recreatieve bestemming voor verblijfsrecreatie. Dit ten behoeve van maximaal zes logeereenheden overeenkomstig het concept Ecolodge. De Ecolodge betreft een luxe, kleinschalige en duurzame verblijfsaccommodatie.

Het plan voorziet in het wijzigen van de bestemming Wonen naar Recreatie-verblijfsrecreatie en wijzigt de gebruiksbepalingen. Het plan ziet toe op een inpandige functiewijziging met behoud van de bestaande monumentale villa. Dit wil zeggen dat de villa zowel in- als uitwendig haar historisch waardevolle kenmerken dient te behouden.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan 'Oude Kleefsebaan 130 te Berg en Dal' ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 3 mei 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- http://www.ruimtelijkeplannen.nl/planidn?=NL.IMRO.1945.BpOudeKleefsebn130-VSG1

- https://1945.ropubliceer.nl

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer G. Klaassen, telefoonnummer 06-1462 48 99.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 4 mei 2019 tot en met 14 juni 2019.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit en bovengenoemd vastgesteld ruimtelijk plan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070-426 44 26.

 

Groesbeek, 2 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven