Bekendmaking aanmeldnotitie (Mer-beoordeling), Delftplein – Dijkzichtlaan 25 - 351 te Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 6 maart 2019 is een aanmeldnotitie ingediend ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning voor de realisatie van 160 tijdelijke wooneenheden ten behoeve van sociale huurwoningen en de huisvesting van statushouders en vier cultureel-maatschappelijke ruimtes en bijbehorende voorzieningen aan het Delftplein – Dijkzichtlaan 25 - 351 te Haarlem. Wij hebben beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit voor de aanvraag een milieueffectrapportage moet worden gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Haarlem hebben besloten dat voor de locatie Delftplein te Haarlem geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan de initiatiefnemer een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de activiteit “handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening” zonder opschortende voorwaarde indienen. Burgemeester en wethouders van Haarlem zijn van mening dat de omstandigheden waaronder de voorgenomen activiteit wordt ondernomen, niet tot zodanige nadelige milieugevolgen leiden dat het opstellen van een milieueffectrapport nodig is.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf donderdag 2 mei 2019 voor zes weken ter inzage in de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal.

Tegen een besluit om af te zien van een milieueffectrapport staat geen bezwaar en beroep open, omdat hier sprake is van een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit. Indien een belanghebbende van mening is dat de omstandigheden waaronder de activiteit wordt verricht, wel leiden tot aanzienlijke milieu-effecten, dan dienen zij dit aan de orde te stellen tijdens de vergunningenprocedure.

Haarlem, 25 april 2019

Burgemeester en wethouders,

Namens dezen,

Mr. H.H.T. de Boer

Hoofd afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Naar boven