Uitwerkingsplan Westerwal Van Heemskerckstraat

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders hebben op 23 april 2019 het uitwerkingsplan Westerwal Van Heemskerckstraat vastgesteld. Het uitwerkingsplan heeft betrekking op het gebied aan de westzijde van de Zeeheldenbuurt, net binnen de stadsring, tussen de Van Heemskerckstraat en het water Hoendiep. Hier zijn maximaal 180 appartementen en studio's en maximaal 30 grondgebonden woningen geprojecteerd. Gestreefd wordt naar een gevarieerd woningaanbod, met een mix van huur- en koopwoningen met een goede toegankelijkheid en een uitnodigende, groene uitstraling.

Bij de vaststelling van het uitwerkingsplan hebben burgemeester en wethouders wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat van 20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn te vinden in de bij het plan ter inzage liggende Staat van wijzigingen.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 2 mei tot en met 12 juni 2019 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het vastgestelde uitwerkingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op

aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

U kunt het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken ook inzien op https://gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. Het plan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.UP003vHeemskerck-vg01.

Op dit uitwerkingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Van 3 mei tot en met 13 juni 2019 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het uitwerkingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpuitwerkingsplan naar voren heeft gebracht;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

- die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan zijn aangebracht.

In het beroepschrift dienen de beroepsgronden te worden opgenomen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het uitwerkingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

 

Groningen, 1 mei 2019

Naar boven